KATASTROFA: Prvi reket sveta ZAVRŠIO tenisku sezonu posle BOLNOG poraza!

Autor:

Sport

07.11.2022

11:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovakav kraj sezone niko nije očekivao.

KATASTROFA: Prvi reket sveta ZAVRŠIO tenisku sezonu posle BOLNOG poraza!

Foto: Tanjug/AP

Iga Švjontek, ubedljivo najbolja teniserka ove sezone, nije uspela da osvoji završni teniski turnir u godini, koji se trenutno održava u Fort Vortu, pošto je u polufinalu izgubila od Arine Sabalenke, rezultatom 2:1 (6:2, 2:6, 6:1).

Beloruska teniserka je mnogo bolje uša u ovaj meč, pa je već na samom startu stigla do brejka. Švjontek se vratila, ali samo na kratko, pa je Sabalenka na kraju stigla do ubedljivog prvog seta.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Iga Švjontek je ove sezone osvojila dva GS turnira

Švjontek se konsolidovala u drugom setu, koji je vrlo lako dobila, pa je meč ušao u odlučujući treći set. Svi su očekivali pravu dramu, međutim, Sabalenka je počistila Igu sa terena, pa je na taj način izborila ulazak u finale turnira u Americi.

Interesantno je da je ovo bio peti međusobni okršaj ove dve teniserke u ovoj sezoni, a prethodna četiri susreta je Poljakinja rešila u svoju korist, a rivalki je prepustila samo jedan set.

Ovakav kraj za Švjontekovu niko nije očekivao, pošto je Poljakinja bila izuzetno dominantna ove sezone, a to je posebno došlo do izražaja posle povlačenje Ešli Barti na početku sezone. U ovoj sezoni, Švjontek je osvojila dva Grend slem turnira, u Parizu i Njujorku.

Finale u Fort Vortu je na programu noćas od tri sata, a rivalka Arini Sabalenki će biti Karolin Garsija, francuska teniserka, koja je u drugom polufinalu bila bolja od Marije Sakari, rezultatom 2:0.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO 

Komentari (0)

Loading