POMAKA NEMA: Srpkinje i dalje daleko od elite!

Autor:

Sport

31.10.2022

10:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lista najboljih svetskih teniserki nije pretrpela veće korekcije.

POMAKA NEMA: Srpkinje i dalje daleko od elite!

Foto: Tanjug/AP

Poljska teniserka Iga Švjontek i dalje suvereno vlada svetskim ženskim tenisom, a o njenoj dominaciji dodatno govori podatak da ima gotovo 6.000 bodova više od drugoplasirane na WTA listi Tunižanke Ons Žaber.

Nakon vodećeg dvojca nalaze se dve Amerikanke Džesika Pegula i Koko Gof, dok listu pet najboljih teniserki sveta zaključuje Grkinja Marija Sakari.

Kada je reč o srpskim teniserkama, među najboljih sto igračica planete nalazi se samo Aleksandra Krunić. Najbolja srpkinja zauzima 97. poticiju, ali se u narednom periodu može očekivati njen pad na WTA listi s obzirom da se Aleksandra nalazi u procesu oporavka nakon operacije kolena.

Foto: wtatennis.com/printscreen

WTA lista - ponedeljak 31. oktobar

 

Olga Danilović je u odnosu na prethodni ponedeljak pala za šest pozicija i trenutno je 152. igračica planete, dok se treća srpska teniserka Natalija Stevanović nalazi na poziciji 207.

Potpuno je jasno da se srpski ženski tenis nalazi u velikoj krizi i da je vreme sjajnih rezultata iz perioda Ane Ivanović i Jelene Janković daleko iza nas.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading