PARIZ SE POKLONIO MOĆNOM NOVAKU! Furiozni Đoković očitao LEKCIJU Italijanu i na DOMINANTAN NAČIN stigao do polufinala! (VIDEO)

Autor:

Sport

04.11.2022

17:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Đoković lako nadigrao Musetija u "Bersiju".

PARIZ SE POKLONIO MOĆNOM NOVAKU! Furiozni Đoković očitao LEKCIJU Italijanu i na DOMINANTAN NAČIN stigao do polufinala! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Srpski teniser Novak Đoković savladao je Italijana Lorenca Musetija sa 2:0 za plasman u polufinale Mastersa u Parizu. Duel je trajao ukupno 75 minuta, a po setovima je bilo 6:0, 6:3 u korist osvajača 21 Grend slem titule.

Nole će se za finale boriti sa boljim iz meča Cicipas - Pol, koji bi trebalo da počne oko 21 čas.

Što se tiče okršaja sa Musetijem, Đoković je prvi set dobio bez izgubljenog gema, a nešto više problema imao je u drugom periodu igre. Lorenco je poveo sa 2:1, uz brejk viška, ali nije uspeo da ga zadrži. Novak je nanizao tri gema i rutinski priveo susret kraju, čime je nastavio dominaciju u "gradu svetlosti".

Tok duela srpskog i italijanskog asa mogli ste da pratite uživo na našem portalu.

Đoković - Museti 6:3, 6:0

Kraj meča - potpuna dominacija Novaka za polufinale!

6:3 - Srbin je u velikom stilu završio meč! Stekao je tri prilike za polufinale, iskoristio je prvu i zasluženo slavio u francuskoj prestonici.

5:3 - Novak je prepustio gem Musetiju, a u sledećem će servirati za polufinale!

5:2 - Sa tri servis vinera zaredom Novak je osvojio peti gem u drugom periodu igre, a italijanski teniser će u narednom servirati za ostanak u meču.

4:2 - Museti je ipak samo kratkotrajno "bljesnuo" u drugom setu, Nole je iskoristio drugu brejk priliku u ovom gemu, koji se opet igrao na razliku, i sada se nalazi na dva koraka od novog polufinala Mastersa u Parizu!

3:2 - Srbin se ekspresno vratio na pravi kolosek, asom je okončao servis gem za preokret.

2:2 - Nije dugo trajala Musetijeva radost. Đoković je vratio brejk iskoristivši četvrtu priliku da oduzme servis Italijanu, osvojio je dramatičan gem i poravnao rezultat u drugom setu.

1:2 - Šok u Parizu! Museti je, osokoljen osvajanjem prvog gema, pronašao svoje udarce, Nole mu je pomogao greškama, a Italijan je izborio dve prilike da mu oduzme servis. Uz pomoć mreže, materijalizovao je prvu i vodi u drugom intervalu igre!

1:1 - Museti je konačno došao do prvog gema, ponovo se igralo na razliku, Đoković ga je propisno namučio, ali je Lorenco iskoristio treću gem loptu za izjednačenje.

1:0 - Ništa se ne menja ni u drugom setu. Opet je Novak "izdominirao" stigavši do 40:0, Italijan je tada jednom poentirao, ali više nije mogao.

 

 

Đoković je prvi period igre dobio sa 6:0!

 

 

6:0 - Kraj prvog seta, Đoković je slavio sa nulom! Museti je poveo sa 30:15, ali mu ni to nije bilo dovoljno da se upiše na semaforu. Srbin je nanizao tri poena zaokruživši perfektan set!

5:0 - Za samo 20-ak minuta srpski igrač je došao nadomak osvajanja prvog perioda igre. Lorenco deluje potpuno šokiran, Novak mu ne dozvoljava da dođe do poena!

4:0 - Srbin sjajno vraća Musetijeve servise, iako su oni prilično snažni i precizni. Kada se igra razvije, Italijan nema rešenje, pa je Nole opet poveo sa 40:0. Prvu šansu da dodđe do duplog brejka je propustio, drugu nije - Srpski as pred vođstvom od 1:0 u setovima!

 

 

3:0 - Sigurnom igrom Đoković je potvrdio stečeni brejk. Meč je otvorio baš kao u sredu protiv Karena Hačanova sa tri dobijena gema u nizu.

2:0 - Odmah brejk! Iako je Italijan odlično servirao, Novak je izborio dve priliku da mu oduzme servis. Prvu nije iskoristio, ali je potom Museti pogrešio i odmah upao u problem.

1:0 - Siguran početak Noleta, Museti je osvojio tek jedan poen za 15:15, ali je onda Srbin sjajno "miksovao" udarce za početnu prednost.

Prvi na servisu je Novak Đoković.

Počinje meč u "Bersiju"!

 

 

Nole je izašao na teren, uz ovacije pariske publike i melodiju čuvene "Karmine Burane".

 

 

Đoković je u dosadašnjem toku turnira pokazao da je u sjajnoj formi. Novak je nadigrao Kresija i Hačanova, rivalima nije prepustio nijedan set, a naročito impresivan bio je u četvrtak tokom drugog perioda igre, kada Karen nije imao ni promil šanse da mu parira - 6:1.

Persšektivni Italijan je nanizao tri pobede u "gradu svetlosti", redom su padali Čilić, Bazilašvili i Rud, a sada ga čeka najveći izazov. Srbin i Italijan su odigrali dva međusobna susreta, a osvajač 21 Grend slem titule je trijumfovao oba puta. Ipak, prošle godine na Rolan Garosu Museti je pokazao da može da mu parira, pošto je susret otvorio sa 2:0. Međutim, nakon što je dobio dva taj-brejka osetno je "pao" u igri, a posle izjednačenja na 2:2 usledila je predaja.

Neposredno pre ovog susreta, sa pariskog mastersa eliminisan je Karlos Alkaras, koji je predao meč Runeu, pa se zahuktalom Kanađaninu Feliksu Ože-Alijasimu otvara put ka finalu. Pobednik dvoboja Đoković - Museti za finalni meč boriće se sa boljim iz okršaja Stefanos Cicipas i Tomi Pol koji zatvara današnji program u glavnom gradu Francuske.

Tok meča iz "Bersija" možete pratiti uživo na našem portalu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading