NOVAČE, PAZI SE: Alkaras poslao jasnu poruku Đokoviću!

Autor:

Sport

03.11.2022

14:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španac je odigrao kao prava furija.

NOVAČE, PAZI SE: Alkaras poslao jasnu poruku Đokoviću!

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaras

Karlos Alkaras savladao je Grigora Dimitrova sa 2:0 (6:1, 6:3) u meču osmine finala Mastersa u Parizu, i tako obezbedio plasman među osam najboljih na pretposlednjem turniru u sezoni.

Španski teniser je od početka meča pokazao Bugarinu šta ga čeka u "Bersiju", pošto je već u prvom gemu stigao do brejka. Imao je Alkaras i vođstvo od 4:0 u prvom delu igre, a jedino što je bugarski teniser uspeo je da osvoji počasni gem u prvom setu.

Veći otpor Dimitrov je pokazao u drugom setu, a već na samom startu je propustio brejk loptu. To je iskoristio mladi Španac, pa je stigao do ubedljivih 3:0 u drugom setu i delovalo je da će se meč završiti vrlo brzo.

Ipak, Bugarin se vraća u meč, stiže do 3:3, a pri tom rezultatu je imao i dve vezane brejk lopte. Propustio ih je, a to je bio i konačan kraj ovog meča. Alkaras pravi brejk u naredom gemu i zatim rutinski stiže do pobede.

Ovom pobedom, prvi teniser sveta je obezbedio plasman u četvrtfinale, gde ga čeka bolji iz duela Rubljova i Runea. Kasnije tokom dana će na teren i Novak Đoković, koji će odmeriti snage sa Karenom Hačanovim. Duel Novaka i Alkarasa nije moguć pre finala, ali je Španac svakako jasno dao do znanja da je u Pariz stigao sa najvišim ciljevima.

Pre Alkarasa, plasman dalje su obezbedili i Lorenzo Museti, koji je savladao Kaspera Ruda, kao i Amerikanac Frensis Tijafo, koji je pobedio Aleksa de Minaura.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading