KO GOD UĐE U "SUNCE" ODMAH MU SE SMRKNE! Potrošači u Srbiji besni, masovno se žale na poznati trgovinski lanac!

Autor:

Vesti

04.11.2022

11:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivša radnica ove firme za medije ispričala kakvim se sve marifetlucima i prevarama tamo služe.

KO GOD UĐE U "SUNCE" ODMAH MU SE SMRKNE! Potrošači u Srbiji besni, masovno se žale na poznati trgovinski lanac!

Foto: ST/N. MANDIĆ/www.profimedia.rs

Trgovci često prelepljuju rok trajanja, međutim ono što rade u marketima "Sunce" je za zatvor. Bar tako tvrde ogorčeni potrošači, koji se masovno žale na ono na šta nailaze u pomenutim marketima.

Naime, kako prenose mediji, bivša radnica pomenutog trgovinskog lanca otkrila je da suhomesnate proizvode koji su za bacanje tretiraju hemijom da bi i dalje izgledali jestivo.

DOBRA POZICIJA

Ova žena je, kako kaže, čak bila na dobroj poziciji u firmi, ali joj se smučilo od svega čega se nagledala i nije htela da nosi na duši da se nečije dete otruje ili ima ozbiljnije probleme. 

- Ako se od delikatesa nešto usmrdi, promeni boju ili tek počne da buđa, to ništa ne sme da se baci, već se opere kroz vodu i vinobran i onda ponovo izgleda sveže. Kao majci, stomak bi mi se okrenuo na pomisao da neki roditelj kupi to za dete kada znam šta se radi. Sreća, pa ne prodaju sveže meso, ne želim ni da pomislim šta bi onda sve radili. Neko bi mogao da ima ozbiljne probleme zbog ovoga. Iskreno sam bila u strahu da ne naudimo nekome, nedajbože - priča njihova bivša radnica. 

Napominje i da akcije po kojima su ovi marketi poznati i kojima zapravo samo mame kupce nisu nikakav gest dobre volje, već je razlog što je većina tih proizvoda ili pred istekom roka ili već u pokvarenom stanju i žele bar neki novac da izvuku.

Republika

Foto: Lukić

 

Zato apeluje na kupce da otvore četvore oči kada pazare i dobro gledaju rokove trajanja, a suhomesnato, prosto, zaobilaze.    

Republika je, inače, u aprilu pisao o tome kako ovaj trgovinski lanac prodaje proizvode kojima je istekao rok. Tada je jedna žena uzela pavlaku s police i kada je okrenula da proveri rok trajanja, videla da je istekao pre mesec dana.

Pavlaka je, naravno, bila na akciji.

IZDALI NAREĐENJE

Njihova bivša radnica takođe kaže da je pranje salama samo vrh ledenog brega.

- Glavešine kompanije su dale naređenje da se s proizvoda koji nemaju povratnicu jer su uvezeni iz Turske i Bugarske poput čokolada, kafe, praškova brišu datumi isteka roka. S nekih skidaju čak i uvoznu deklaraciju i prelepljuju druge, da ispadne da su iz domaćeg asortimana. Dalje, voće i povrće deklarišu kao prvu klasu i tako im formiraju i cenu, ali je njihov kvalitet daleko ispod tog nivoa. Vage su podešene tako da pokazuju veću gramažu nego što zaista jeste. Zaista sramotno čime se sve služe. Da nisam videla šta se sve radi, ne bih verovala - kaže ova žena.

Na pitanja koja je Srpski telegraf poslao lancu marketa ",Sunce" odgovor do zaključenja broja nismo dobili.

Kako mušterijama, tako i radnicima

Međutim, kakav odnos imaju prema mušterijama, takav imaju i prema zaposlenima, koji trpe najgore uvrede, mobing, svakomalo smanjenje plata. Neke poslovođe potpisuju blanko sporazumne otkaze, a čak falsifikuju i potpise radnika, tvrdi žena koja je bila zaposlena u "Suncu".

Republika

Foto: Photo by Artem Beliaikin from Pexels

 

Razapeli ih na društvenim mrežama

Da ne bude da je u pitanju samo osveta bivšeg radnika, i društvene mreže gore od negativnih komentara na račun pomenute firme. Mušterije se žale na lošu higijenu, različite cene na rafu i kasi, višak otkucanih artikala na računu (uvek kasa kriva), prodavci koji kijaju na voće i povrće. 

NEKA OD NEGATIVNIH ISKUSTAVA POTROŠAČA 

Šunka kao iz kontejnera

Bojana P., koja živi u beogradskom naselju Veljko Vlahović, doskora je pazarila u njihovim marketima, ali je posle nekoliko negativnih iskustava rešila da tamo više ne kroči.

- Uzela sam šunku deci za večeru. Ovako preko stakla je izgledala normalno, ali kada sam došla kući i otvorila celofan, zapahnuo me takav smrad da ne znam kako prodavačicu nije bilo sramota da mi tako nešto da, a zna da imam malu decu - kaže Bojana.

Često duplo kucaju na kasi

Ivana Nikolić kaže da često pazari u njihovoj radnji samo zato što su joj preko puta zgrade, ali da svaki put mora da proverava cenu proizvoda i pre nego što nešto kupi i račun pošto ga otkucaju.

- Nije se desilo da sam otišla u kupovinu, a da nešto nije bilo onako kako piše. Obavezno je makar jedan artikal skuplji, mlečni proizvodi su im često istekli po dva-tri dana, a dešavalo mi se da mi otkucaju po dva ista artikla, a uzela sam samo jedan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Verona

04.11.2022 14:35

Sve sami Romi rade u Suncu.