DESETA U NIZU: Novak slomio nezgodnog Amerikanca i prošao u osminu finala u Parizu!

Autor:

Sport

01.11.2022

15:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković je nezaustavljiv.

DESETA U NIZU: Novak slomio nezgodnog Amerikanca i prošao u osminu finala u Parizu!

Foto: Tanjug/AP

Srpski teniser Novak Đoković

Srpski teniser zabeležio je desetu pobedu u nizu i plasirao se u osminu finala Mastersa u Parizu, pobedom protiv Maksima Kresija, rezultatom 2:0 (7:6, 6:4).

U prvom meču dvojice tenisera, Novak je odigrao odličan meč, servirao je izvrsno, a u razmenama Kresi nije imao šta da traži. Ipak, i Kresi je odlično servirao, pa ga je početni udarac držao u igri ceo meč. 

 

 

U prvom delu igre, Đoković je šansu za brejk propustio već u prvom gemu, kada je nekoliko puta imao izjednačenje, ali je dobar servis uvek izvlačio Kresija. Šansu je Srbin imao i u osmom gemu, ali mu dve brejk lopte nisu bile dovoljne, pa se na kraju pobednik prvog seta tražio u taj-brejku.

Kao i mnogo puta do sada, Novak je bio mentalno mnogo jači od protivnika, pa sa 7:1 rešava taj brejk u svoju korist i dolazi do prvog seta.

Sličan scenario je viđen u drugom setu. Novak je prupustio brejk loptu u prvom gemu, a na novu je morao da čeka sve do devetog. Tada je posle odličnog riterna stigao konačno do brejka, a zatim još jednim sigurnim servis gemom potvrdio pobedu i prolaz u osminu finala.

U narednom kolu, Đoković će igrati protiv boljeg iz duela Hačanov i Huesler. Taj duel je na programu večeras od 21 čas.

Novak Đoković - Maksim Kresi 

2:0 (7:6, 6:4)

Kraj meča! Novak stiže do pobede sa 2:0, pa će u narednoj rundi igrati sa Hačanovim ili Heslerom.

6:4 - Sve je gotovo u "Bersiju". Novak novim odličnim servis gemom stiže do pobede i plasmana u osminu finala.

5:4 - Osvojio je Novak prvi poen u gemu, ali Kresi maestralnom odbranom na mreži stiže do 15:15. Ipak, Đoković osvaja poen meča, što mu donosi prednost, a zatim i dve brejk lopte, posle duple greške Kresija. Konačno brejk Novaka posle odličnog riterna, Srbin je pred pobedom.

4:4 - Ponovo Đoković uzima gem bez izgubljenog poena, pa stiže do četvrtog izjednačenja u drugom setu.

3:4 - Novi lak gem za Kresija, koji se oporavio od gubitka prvog seta, pa pruža odličan otpor Novaku u drugom delu meča.

3:3 - Igra se dosta brže u drugom delu igre, pa se svi gemovi, izuzev prvog, rešavaju vrlo brzo. Tako je bilo i sad, pa Đoković stiže do 3:3.

2:3 - Pretio je Novak u ovom gemu, stigao do izjednačenja, ali novim dobrim servisima Kresi stiže do gema i vođstva.

2:2 - Lak gem za Đokovića, koji stiže do 2:2. Ipak, teži deo posla ga i dalje čeka.

1:2 - Gem za Amerikanca bez izgubljenog poena, vrlo brzo je stigao do nove prednosti u drugom delu igre.

1:1 - Novi siguran gem za Đokovića, koji je nezaustavljiv na svom servisu, pa odmah stiže do izjednačenja u drugom setu.

0:1 - Kresi je prvi servirao u drugom setu. Stigao je Đoković do brejk-lopte, ali je Amerikanac spasio odličnim servisom, a zatim stiže i do gema.

Počeo je drugi set!

 

 

7:6 - Novak stiže do prvog seta! Napravio je mini brejk Novak na samom startu taj-brejka, a onda pri rezultatu 4:1 pravi dva nova mini brejka za prednost. As u poslednjem poenu, Novak je stigao do prvog seta.

6:6 - Odličan gem za Kresij, koji bez problema stiže do taj-brejka.

6:5 - Novak ponovo siguran, ali sada sledi teži deo posla, odnosno napraviti brejk na servis Kresija.

5:5 - Imao je polušansu Novak, pošto je bilo 30:30, ali nova dva odlična servisa Kresija, pa je rezultat ponovo izjednačen.

5:4 - Posle maratonskog, jedan lagani gem, po običaju za Đokovića. Osvojio je Srbin sva četiri poena u gemu, pa stiže do novog vođstva.

4:4 - Imao je Kresi 40:0 u ovom gemu, pa je delovalo da će rutinski stići do gema. Ipak, Novak vezuje četiri poena, pa stiže do prve brejk prilike. Ipak, Kresi odličnim servisom stiže do đusa. Novu priliku propušta Đoković, na drugu brejk loptu šalje ritern u mrežu. Posle pravog maratona, Kresi stiže do 4:4.

4:3 - Treći gem za Novaka koji uzima bez izgubljenog poena na svoj servis. Srbin izgleda izuzetno sigurno na svoj servis, Kresi nema ni najmanju šansu za brejk.

3:3 - Najbrži servis gem za Kresija, koji uz samo jedan izgubljen poen stiže do izjednačenja. Novak će svoju šansu tražiti u nekom narednom gemu.

3:2 - Nezaustavljiv je Novak na servisu. Još jedan gem koji je trajao izuzetno kratko, ali je Kresi makar uspeo da stigne do prvog poena na servis srpskog tenisera.

2:2 - Ovoga puta mnogo lakši gem za Amera. Dva servis-vinera, uz jedan teški smeč, Kresi stiže do poravnanja.

2:1 - Baš kao i prvom gemu, Novak nije izgubio nijedan poen na svoj servis, pa vrlo lako srpski teniser stiže do nove prednosti.

1:1 - Maratonski gem pripada Amerikancu. Kresi je upisao tri asa, al i i tri duple greške, pošto su mu drugi serviis dostizali brzinu i od 220 kilometara na čas. Jasno je kako će izgledati njegovi servis gemovi.

1:0 - Siguran gem za Đokovića na startu, koji bez izgubljenog poena osvaja gem na svoj servis i stiže do prednosti.

Počeo je meč u Parizu!

16:35 - Prvo je Kresi izašao na teren, a za njim i Đoković, koji je dobio ovacije publike u Parizu. Meč će početi za desetak minuta.

16:15 - Gotov je meč između Hurkača i Manarina, za nekih dvadesetak minuta možemo očekivati početak Novakovog i Kresijevog duela.

UVOD

Srpski teniser cilja svoju petu titulu ove sezone, nakon trijumfa u Rimu, Astani i Tel-Avivu, kao i na Vimbldonu, a prvi protivnik će mu biti Amerikanac Maksim Kresi. Meč možete uživo pratiti na portalu Republika.rs.

Novak Đoković je vezao devet pobeda na turnirima u Tel-Avivu i Astani, ali je poslednja stigla još 9. oktobra, u finalu Astane protiv Stefanosa Cicipasa. Od tada, Novak nije odigrao nijedan meč, pa je pitanje u kakvoj formi dočekuje duel sa nezgodnim Kresijem.

Sa druge strane, Amerikanac je u Parizu već odigrao jedan duel, a u prvom kolu je slavio u meču sa Dijegom Švarcmanom sa ubedljivih 2:0.

Đoković i Kresi se do sada nikada nisu sastajali. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading