ĐOKOVIĆ U ŠOKU: Neverovatne vesti stižu iz Melburna - uskoro sledi i zvaničan stav australijskih vlasti!

Autor:

Sport

23.10.2022

06:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Može li se istorija ponoviti?

ĐOKOVIĆ U ŠOKU: Neverovatne vesti stižu iz Melburna - uskoro sledi i zvaničan stav australijskih vlasti!

Foto: Profimedia

Novak Đoković u Australiji

Do kraja aktuelne teniske sezone ostalo je da se odigra prestižni Masters turnir u Parizu na kojem bi najbolji srpski teniser trebao da brani 1.000 bodova osvojenih prethodne godine, ali i Završni turnir koji će ove godine biti organizovan u Torinu.

I pored svega navedenog, teniska javnost već sada razmišlja o onemo što se može dogovditi početkom naredne, 2023. godine kada je na programu novi Australijan open.

Dobro je poznato šta je u januaru aktuelne godine Novak Đoković doživeo na australijskom tlu. Licemerne vlasti "zemlje kengura" i pored medicinskog izuzeća koje je dato tadašnjm najboljem igraču planete, ne samo da nisu dozvolile Srbinu da brani trofej osvojen 2021. godine, već je usledilo i klasično maltretiranje kroz imigracioni zatvor, a zatim i deportacija uz trogodišnju zabranu stupanja na tlo Australije.

Foto: Printskrin

Protesti Srba u Melburnu u januaru 2022. godine

 

Navedenu odluku doneo je Aleks Hok koji je u međuvremenu vlast prepustio Endrju Džajsu, pa javnost sada očekuje kako će na celokupnu dramu reagovati nova politička vrhuška.

I dok se očekuje politička reakcija, ljubitelji tenisa su izrekli svoj stav.

Foto: Twitter.com/10 Ness First Melbpurne/printscreen

Rezultati ankete, ljubitelji tenisa su rekli svoje

 

Naime, medijska kuća iz Melburna "10 News First" je organizovala glasanje na svom Tviter nalogu sa pitanjem "Da li Novaku Đokoviću treba dozvoliti da nastupi na predstojećem Australijan openu?

Ljubitelji tenisa, čak 90 odsto njih izjasnilo se pozitivno po ovom pitanju.

Ostaje da se vidi da li će želju svojih građana australijske vlasti ispoštovati i omogućiti Novaku Đokovića da nastupi na prvom Grend slem turniru u 2023. godini.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Ja

23.10.2022 08:20

Oduzeti im pravo za turnir ima zemalja koje bi sa zadovoljstvom preuzele