I KAMEN BI ZAPLAKAO: Novaka Đokovića u Beogradu dočekalo veliko iznenađenje - emocije nije mogao da sakrije!

Autor:

Sport

22.10.2022

05:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji srpski teniser ovakvoj poseti se sigurno nije nadao.

I KAMEN BI ZAPLAKAO: Novaka Đokovića u Beogradu dočekalo veliko iznenađenje - emocije nije mogao da sakrije!

Foto: Tanjug/AP

Leta 2021. godine Novak Đoković je do svoje 20. Grend slem titule stigao na travi Sveengleskog kluba. U velikom finalu savladao je italijanskog tenisera Matea Beretinija rezultatom 3:1 (6:7, 6:4, 6:4, 6:3), a upravo ovaj susret ostao je u sećanju jednoj devojčici za koju se može reći da je po okončanju meča bila srećnija od samog osvajača vimbldonskog trofeja.

Naime, tokom velikog finala, devojčica po imenu Ivanka Li nosila je transparent sa imenom najboljeg srpskog teniesera, a po okončanju meča Novak Đoković se rukovao sa devojčicom i poklonio joj reket. Sreću koju je doživela u tom momentu teško je opisati.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković poklanja reket maloj Ivanki Li - Vimbldon 2021.

 

Godinu dana kasnije, Ivanka Li se sa svojom majkom obrela u srpskoj prestonici. Došla je na Novakove teniske terene na Dorćolu gde se susrela sa svojim idolom. Ovoga puta sa njom je bio i njen brat koji je takođe bio oduševljen zbog susreta sa jednim od najvećih tenisera u istoriji ovog sporta.

 

 

Treba napomenuti da se Ivanka Li takođe bavi tenisom, a nakon prošlogodišnjeg vimbldonskog turnira njena majka je izjavila:

- Trenira i zaista naporno radi. Mnogo je napredovala u prethodna tri meseca. Bio je ovo prvi put da je prisustvovala finalu Vimbldona i prvi put da je videla Novaka uživo. Nadam se da će joj taj reket doneti sreću i da će i ona jednog dana imati uspeh na Vimbldonu. Što se transparenta tiče, ona je smislila sve reči.

Ova poseta Beogradu možda bude i najava jedne velike teniske karijere, a za desetak godina možda upravo Ivanku Li budemo videli na travi Sveengleskog kluba sa peharom u rukama.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading