Tako blizu, a ipak prilično daleko: Viza za Torino se čekira u Kazahstanu!

Autor:

Sport

06.10.2022

08:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji srpski teniser pored borbe za trofej u Astani, vodi i bitku za plasman na završni ovogodišnji teniski turnir.

Tako blizu, a ipak prilično daleko: Viza za Torino se čekira u Kazahstanu!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Pravila su jasna. Da bi neki teniser učestvovao na završnom turniru, a on se ove godine održava u Torinu, neophodno je da u godini bude osvajač nekog od Grend slem turnira, ali istovremeno ne sme biti na ATP listi plasiran ispod 20. pozicije.

Novak Đoković jeste u aktuelnoj godini podigao pehar namenjen pobedniku vimbldonskog turnira, ali istovremeno i dalje nije sigurni učesnik torinskih borbi, s obzirom da još uvek nije obezbedio mesto među dvadeset najboljih tenisera planete u 2022. godini.

Kada je reč samo o aktuelnoj godini, Novak sa 2.220 poena zauzima 15. poziciju, a trijumfom u Kazahstanu "zaradio" bi dodatnih 500 poena što bi i definitivno bilo dovoljno za učešće na završnom turniru, pošto bi time na ATP listi za 2022. godinu prestigao petoricu tenisera koji ne učestvuju na navedenom turniru (Matea Beretinija, Pabla Karenjo Bustu, Janika Sinera, Kamerona Norija i Aleksandra Zvereva).

 

 

Međutim, put do pehara u Astani prilično je zamršen. Najboljeg srpskog tenisera očekuju najverovatnije borbe protiv Danila Medvedeva i Felksa Ože-Alijasima, pa samim tim i on sam pravi kalkulacije kako zadržati neophodnu poziciju.

Ono što svakako olakšava posao srpskom tenisereu jeste činjenica da trenutno poslednju poziciju koja vodi u Torini drži  Roberto Bautista Agut koji na svom kontu ima 1.660 poena, pa samim tim i ukoliko ovaj teniser stigne do pehara u Kazahstanu, on neće moći da ugrozi poziciju Novaka Đokovića.

Da podsetimo, najbolji srpski teniser meč drugog kola igraće protiv Holanđanina Botika van de Zandšulpa, a za četvrtfinale boriće se od 14 časova po našem vremenu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading