VESIĆ: Hrvatska rampa za naftu je osveta za Jasenovac!

Autor:

Vesti

06.10.2022

08:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Gostujući jutros na televiziji Kurir, član Predsedništva SNS i narodni poslanik, Goran Vesić, govorio je o sankcijama na kojima je protiv Srbije insistirala Hrvatska, a zbog čega je našoj zemlji onemogućen uvoz ruske nafte preko Janafa.

VESIĆ: Hrvatska rampa za naftu je osveta za Jasenovac!

Foto: Republika

Vesić je rekao da će predsednik Vučić, danas u Pragu tražiti objašnjenje povodom skandalozne odluke koja je doneta pod pritiskom Hrvatske, da se Srbija ne izuzme iz embarga za uvoz ruske nafte.

- Hrvatska je stopirala odluku EU da Srbija dobije izuzeće iz evropskog embarga na uvoz ruske nafte, kao što su dobile Bugarska i Rumunija, sa obrazloženjem da se nalaze u teškoj finansijskoj situaciji, pritom da ne govorim o tome da su one članice EU i dobijaju pomoć od Evropske unije, za razliku od Srbije koja ne dobila pošto nije članica - kazao je Vesić.

Vesić je rekao da to možemo samo da razumemo kao osvetu Hrvatske, zbog zahteva predsednika Vučić da poseti Jasenovac.

- Lično ne vidim ni jedan drugi razlog zašto bi oni to uradili, to bi isto bilo kao kada bi Nemačka sproveka neke sankcije protiv Izralela, zato što predsednik Izraela traži da poseti neki koncentracioni logor na teritoriji sadašnje Nemačke.
Dakle, podsećanje predsednika Vučića na Jasenovac toliko smeta hrvatskoj vladi da su oni spremno da se svete Srbiji na svaki način, samo zato što je predsednik podsetio svet da se nešto dogodilo u Jasenovcu
- izjavio je Vesić.

Vesić je naglasio da je siguran da će predsednik Vučić tražiti objašnjenje i od kancelara Šolca kao i od predsednika Makrona, na pitanje da li je ovo odluka Evropske unije ili politika hrvatske vlade. Da li politiku EU vodi Plenković ili je vodi Šolc?! Pa da znamo na čemu smo.

Jer u isto vreme na nas se vrši pritisak da uvedemo sanksije Ruskoj Federaciji, odnosno da uskladimo našu spoljnu politiku sa politikom EU, dok se ta ista Evropska unija prema nama licemerno ponaša.

- Želim da kažem da mi nemamo nikakvu pomoć od Evropske unije, nikoga ne interesuje kakve ćemo mi ekonomske posledice imati oko toga, dok se istovremeno dopsušta da se pojedine zemlje kao što je Hrvatska svete Srbiji, zato što u ovom slučaju opet ponavljam predsednik Srbije podseća da postoji Jasenovac, što je veoma licemerno - zaključio je Vesić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading