LUDILO U KOMŠILUKU! Dva tima, jedno ime, borba za prestiž i trofej - u sve je uključena i legenda Partizana!

Autor:

Sport

06.10.2022

08:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slučaj kakvog nema u Evropi.

LUDILO U KOMŠILUKU! Dva tima, jedno ime, borba za prestiž i trofej - u sve je uključena i legenda Partizana!

Foto: youtube.com/printscreen

Fudbal često zna da napiše najlepše romane i režira nestvarne drame, a veoma neobična priča i jedinstven slučaj dolaze nam iz komšiluka. Konkretno, Bugarske.

Kada pogledamo stanje na tabeli šampionata ove zemlje na prvom mestu možemo videti ekipu CSKA iz Sofije. Ipak, i na drugom mestu nalazi se CSKA iz Sofije! Kako je tako nešto moguće?

Ne tako davne 2016. godine, jedan od najboljih timova u istoriji ove zemlje proglasio je bankrot. Nedugo posle toga, od jednog nastala su dva kluba - CSKA 1948 i PFC CSKA Sofija.

 

 

Sedmog avgusta 2020. odigran je i prvi zvaničan meč ove dve ekipe, a zanimljivo je da i jedni i drugi tvrde da su naslednici legendarnog CSKA koji je proglasio bankrot, a koji u svojim vitrinama ima 31 pehar šampiona Bugarske.

Oba tima žele titulu, a trenutno na tabeli vodi CSKA 1948 sa 26 bodova, bodom više i uz dve utakmice više od PFC CSKA Sofija. Na klupi drugoplasiranog tima sedi jedna od najvećih legendi Partizana, Saša Ilić, te je i on uključen u ovaj jedinstven i neobičan slučaj.

Timovi su se do sada međusobno sastali šest puta, a bolji skor ima PFC CSKA Sofija koji je odneo četiri pobede. Jedan trijumf ima CSKA 1948, dok je jednom bilo nerešeno.

Poslednji meč odigran je 29. avgusa i četa Saše Ilića slavila je sa 2:1. U ovom timu sa uspehom nastupa i još jedan Srbin - Lazar Tufegdžić, nekadašnji fudbaler Spartaka iz Subotice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading