NIJE ZLOPAMTILO: Novak ne ume da mrzi - pre samo par meseci ga je prozivala, a Đoković joj u teškom trenutku izlazi u susret!

Autor:

Sport

22.10.2022

08:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rumunska teniserka prolazi kroz najteži period u svojoj teniskoj karijeri, a Đoković i pored svega što je od nje doživeo, pruža joj podršku.

NIJE ZLOPAMTILO: Novak ne ume da mrzi - pre samo par meseci ga je prozivala, a Đoković joj u teškom trenutku izlazi u susret!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Dobro je poznato šta je sve Novak Đoković u januaru 2022. godine doživeo na australijskom tlu pred start Grend slem turniru u Melburnu usled odluke o nevakcinaciji, a jedna od onih koja je prva kritikovala Đokovićevu odluku bila je teniserka Simona Halep:

- Mislim da ta takva situacija nije bila potrebna tenisu. Ja nisam bila upućena u to, nisam se upuštala u tu situaciju, igrala sam na turniru, ali mi se nije sviđalo to uopšte. Vakcinisana sam i imam prednost i smatram da kada postoje pravila i kada ljudi koji su stručni kažu da mora tako, onda moraju da se poštuju pravila i ja ih slušam šta kažu - istakla je tada Simona.

Rumunska teniserka u ovom momentu prolazi kroz verovatno najteži period u svojoj teniskoj karijeri s obzirom da je imala pozitivan doping test nakon ovogodišnjeg US opena. Simona Halep je bila pozitivna na Roksadustat koji stimuliše proizvodnju krvnih zrnaca i hemoglobina.

 

 

Halepova je odmah suspendovana, a povodom svih dešavanja oglasila se i organizacija PTPA koju predvode Novak Đoković i Vasek Pospišil:

- PTPA će se boriti da Siomona Halep, kao i svi drugi teniseri, imaju fer suđenje tokom procesa. Borićemo se za njena prava, kao i za prava svih igrača i igračica - navedeno je u saopštenju.

Potpuno je jasno da je Novak Đoković i ovoga puta prešao preko ličnih "sukoba" i preko svoje organizacije pružio podršku koleginici kojoj predstoji suđenje zbog dopinga.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading