ODE MAST U PROPAST! Novakova KOŠMARNA ODLUKA: Đoković ostao bez DVA Grend slema i primata u teniskom svetu!

Autor:

Sport

14.10.2022

15:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbin ostao pri svome, ali ga je to skupo koštalo.

ODE MAST U PROPAST! Novakova KOŠMARNA ODLUKA: Đoković ostao bez DVA Grend slema i primata u teniskom svetu!

Foto: Tanjug/AP

Srpski teniser Novak Đoković

Srpski teniser Novak Đoković doneo je odluku da ne primi vakcinu protiv koronavirusa koja ga je skupo koštala tokom 2022. godine. Nole je zbog toga izgubio prvo mesto na ATP listi, kao i priliku da se takmiči na dva Grend slema i brojnim Masters turnirima, kao i onim iz serije 500.

Već u januaru Australija je spustila rampu na Đokovićev ulazak u zemlju, pa je Srbin deportovan, uz trogodišnju zabranu ulaska. Takođe, zbog činjenice da nije bio u prilici da brani 2000 poena u Melburnu ubrzo je ostao bez prvog mesta na ATP listi, a pretekao ga je Rus Danil Medvedev.

Nakon toga, Novak nije mogao da se pojavima na turnirima iz serije 1000 koji su se igrali na severnoameričkom kontinentu. Srbin je propustio Majami i Indijan Vels, a zatim i Sinsinati, Montreal... Kao "kruna" košmarne sezone došao je US Open, administracija predsednika SAD Džoa Bajdena ostala je čvrsto pri stavu da samo vakcinisana lica mogu da uđu u Ameriku, što je automatski onemogućilo Noleta da napdne svoju 22. Grend slem titulu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Veliki problemi za Noleta tokom 2022. godine

Sve u svemu, srpski as sada nalazi na sedmom mestu ATP liste, a zbog svih dešavanja jedva je uspeo da izbori plasman na Završni masters u Torinu. Zbog toga je morao da igra "manje" turnire, poput Tel Aviva i Astane, koje je osvojio, a do kraja sezone ga čeka i turnir iz serije 1000...

Takođe, novi problemi se naziru uoči narednog Australijan Opena, pošto je već krenula saga oko mogućnosti igranja. Mišljenja na najmanjem kontinentu su podeljena, a Australija će ponovo razmatrati odluku o Srbinu i deportaciji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (2)

Loading
Sima S.

14.10.2022 17:02

Bio i ostao nadobudni primitivac. Ultrabogat ali primitivac.

Cane

16.10.2022 15:13

Vaznije je zdravlje od Goat titule sto je u Nadalovom slucaju obrnuto!