KRAJ SAGE: Australija donela KONAČNU ODLUKU o učešću Rusa u Melburnu!

Autor:

Sport

12.10.2022

09:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Australiji, za razliku od Velike Britanije, prevladao razum.

KRAJ SAGE: Australija donela KONAČNU ODLUKU o učešću Rusa u Melburnu!

Foto: Tanjug/AP

Ruski teniser Danil Medvedev

Kreg Tajli, direktor Australijan Opena, saopštio je da će Rusi i Belorusi uzeti učešće na prvom Grend slemu sezone koji će biti odigran u januaru.

Postojala je bojazan da će Australijanci, poput Vimbldona, onemogućiti ruske i beloruske tenisere da učestvuju, ali su njima vrata Melburna ipak otvorena. Doduše, uz tri uslova...

Jedina razlika će biti ta što neće moći da predstavljaju Rusiju i njihovu zastavu i što neće moći da se intonira ruska himna, a i moraće da igraju kao 'nezavisni' igrači - objasnio je Tajli.

 

 

Podsećanja radi, ruska invazija na Ukrajinu počela je 24. februara, a zapadne zemlje primenile su širom paket sankcija prema pomenutim zemljama. U svetu "belog sporta" najdalje je otišao Vimbldon, a zabrana ga je koštala odluke ATP-a da na rang listi ne računa bodove osvojene u Londonu.

Ujedno, u Australiji je već počela debata oko toga da li Novaku Đokoviću treba ukinuti zabranu ulaska u zemlju, koja mu je izrečena prilikom januarske dportacije, a Tajli je iznao svoj stav i o tom "slučaju".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading