NOVI UDARAC NA NOVAKA PRED AUSTRALIJAN OPEN: "Ukidanje zabrane Đokoviću bi bio šamar svima u lice!"

Autor:

Sport

10.10.2022

07:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković i dalje nema jasnu potvrdu da li će moći da učestvuje na prvom Grend slemu sezone, koji se u januaru igra u Melburnu.

NOVI UDARAC NA NOVAKA PRED AUSTRALIJAN OPEN: "Ukidanje zabrane Đokoviću bi bio šamar svima u lice!"

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Srpski teniser je trofejima u Tel Avivu i Astani pokazao da su problemi za njega prošlost i da se nalazi u savršenoj formi, ali iz Australije stiže izjava koja ne uliva sigurnost da će se Novak pojaviti u januaru u Australiji.

Bivša ministarka unutršanjih poslova Australije Karen Endruz, izjavila je da bi ukidanje zabrane Đokoviću bio "šamar u lice svima koji su se vakcinisali protiv kovida".

Zašto bi se Đokoviću dozvolilo da se vrati u zemlju? Samo zato što je visoko rangirani teniser sa milionima dolara? Ne bi smelo da za njega važi jedno pravilo, a drugo pravilo za ostale - izjavila je Endruz.

Foto: twitter.com/Novak Djokovic

Đoković u Australiji, nakon što je pobedio na sudu

Ona je takođe dodala da bi onda svima moralo da se izađe u susret, ako se dozvoli Novaku da uđe u Australiju.

Onda bi se pojavili drugi ljudi u sličnim okolnostima kojima su vize ukinute. Dakle, ako Imigraciono sada odluči da napravi izuzetak za Đokovića, postavlja se pitanje – šta će da urade za ostale koji su u sličnoj situaciji - rekla je Endruz.

Ipak, ono što Đokoviću ide u prilog je to što je Endruz članica opozicije, a vlast je izgubila na izborima posle Australijan Opena 2022. godine. Trenutno na vlasti je nekadašnja opozicija, koja je imala mnogo više razumevanja za Đokovića i njegovu situaciju. Videćemo da li je to bilo istinito ili samo sakupljanje političkih poena.

Podsetimo, srpski as je prošle godine deportovan iz Australije, iako mu je prvo dozvoljen ulazak u zemlju, a kasnije je pobedio i na sudu, u jednom od medijski najpraćenijih događaja u 21. veku. Novaku je izrečena zabrana po kojoj ne sme da uđe u Australiju sve do 2025. godine, ali ta zabrana može da se ukine, čemu se Đoković i nada.

Prvi Grend slem je na programu u januaru sledeće godine, a titulu brani Rafael Nadal, koji je iskoristio Novakov izostanak i u finalu savladao Danila Medvedeva sa 3:2.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading