Cilj ispunjen, ali NEPRAVDA tek sad BOLI! Gde je Novak na ATP listi posle titula u Tel Avivu i Astani?

Autor:

Sport

10.10.2022

06:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser ostvario je zacrtano, ali teško da može da bude oduševljen.

Cilj ispunjen, ali NEPRAVDA tek sad BOLI! Gde je Novak na ATP listi posle titula u Tel Avivu i Astani?

Foto: Tanjug/AP

Srpski teniser Novak Đoković

Najbolji srpski teniser i dugogodišnji svetski broj jedan, Novak Đoković, vratio se u formu.

On je u samo dve nedelje stigao do dve titule - u Tel Avivu i Astani, a na tom putu srušio je ili izjednačio neke zanimljive rekorde.

Na koji način je teniskoj publici priredio nešto na šta je čekala 12 godina pročitajte OVDE, po kom parametru je postao najbolji u istoriji možete pronaći OVDE, a kako do kraja sezone može da sruši još jedan rekord čitajte OVDE.

Gde je Novak na ATP listi posle titula u Tel Avivu i Astani? Reklo bi se - ista meta, isto odstojanje! Đoković je i dalje sedmi teniser planete sa 4.320 bodova i sve je bliži Aleksanderu Zverevu koji ima 5.040 bodova na šestom mestu. 

Ostvario je prvobitni cilj i plasirao se na Završni masters turnir, ali ima za čim da žali! 

 

 

Da se Novak ove godine nije susreo sa velikom nepravdom, pošto mu nije bilo omogućeno da igra na dva Grend slem turnira (Australijan open i US open), a ujedno i da brani bodove (2.000 u Australiji i 1.200 u SAD) kao i na četiri Mastersa (Indijan Vels, Majami, Montreal, Sinsinati), kao i da mu nisu oduzeli 2.000 bodova sa Vimbldona, iako je osvojio titulu, Novak bi sada sigurno bio prvi teniser sveta.

Samo sa ovim oduzetim bodovima, Novak bi imao 9.520 bodova i bio bi ubedljivo prvi na ATP listi.

Nepravda definitivno boli, ali Đoković neće odustati i do kraja sezone pokušaće da ostvari sve pobede i popne se na listi. Što se vrha ATP liste tiče, nije bilo većih promena.

Prvi je i dalje Karlos Alkaraz, drugi Rafael Nadal, treći Kasper Rud, četvrti Danil Medvedev, na petom mestu je Stefanos Cicipas, šesti je Aleksander Zverev, sedmi, kao što smo naveli, Novak Đoković, osmi Tejlor Fric koji je uspeo da se probije u top 10, deveti Andrej Rubljov i deseti Kameron Nori.

Republika

Foto: printscreen/atptour.com

ATP lista

 

Šta vi mislite, da li će se Novak Đoković do kraja karijere vratiti na prvo mesto ATP liste?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading