GOAT! Novak je NAJBOLJI U ISTORIJI! Podatak koji sve otkriva - u Astani je prestigao Nadala, Federer tek četvrti!

Autor:

Sport

10.10.2022

06:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još jedan argument koji govori u prilog tome da je Đoković ispred svih.

GOAT! Novak je NAJBOLJI U ISTORIJI! Podatak koji sve otkriva - u Astani je prestigao Nadala, Federer tek četvrti!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Novak Đoković je u dve nedelje osvojio dva ATP turnira, u Tel Avivu i Astani.

Pošto je u Astani u finalnom meču savladao Grka Stefanosa Cicipasa, uspeo je da stigne do titule, 500 ATP bodova, ponovi uspeh Rodžera Federera iz 2010. godine, te u jednoj sezoni osvoji turnire iz svih serija (250, 500, Masters, Gren slem, ali je po još jednom parametru postao najbolji teniser u istoriji.

Bar trenutno...

Đoković je trijumfom protiv Cicipasa postao igrač sa najboljim procentom pobeda u istoriji tenisa! Na ovaj način svima je dao još jedan argument koji dokazuje da je upravo on lider u GOAT trci (trci za najboljeg u istoriji tenisa). Novak je stigao do 1022. pobede, a uz to ima i 205 poraza, što znači da je njegov učinak od 83.293% pobeda najveći u istoriji.

 

 

Prestigao je Rafaela Nadala, koji je ostao na 83.281%, sa 1.066 pobeda i 214 poraza. Na trećem mestu je Bjorn Borg sa 82.4% pobeda, dok je Rodžer Federer na četvrtom mestu sa 82.0% trijumfa (1.025 pobeda i 275 poraza).

Nije prvi put da se Novak nalazi na prvom mestu u ovoj kategoriji, ali je posebno impresivno što je do toga došao sa 35 godina. 

Šansu za novo dokazivanje Đoković će imati na mastersu u Parizu i Završnom mastersu u Torinu, na koji se kvalifikovao osvajanjem turnira u Kazahstanu.

Podsetimo, Novak Đoković je u finalnom meču turnira u Astani savladao Grka Stefanosa Cicipasa sa 2:0 u setovima (6:3, 6:4).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading