NOVAKOVO 90. KRUNISANJE: Đoković demonstrirao silu u Astani, Cicipas NEMOĆAN - Srbin odigrao MAESTRALNO finale

Autor:

Sport

09.10.2022

09:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković je uspeo da trijumfuje nad Stefanosom Cicipasom u finalu Astane, čime je stigao do svoje 90. titule u karijeri!

NOVAKOVO 90. KRUNISANJE: Đoković demonstrirao silu u Astani, Cicipas NEMOĆAN - Srbin odigrao MAESTRALNO finale

Foto: Starsport

Novak Đoković sa peharom u Astani

Đoković je Cicipasa nadigrao u dva seta (6:3, 6:4) za tek nešto više od 70 minuta igre.

Nole je nametnuo svoj ritam igre od prvog do poslednjeg poena finala. Prvi period igre rešio je u svoju korist brejkom u osmom gemu, a potom je sa ukupnih 6:3 poveo sa 1:0.

Na krilima sjajnih servisa, ali i forhenda, Srbin je nastavio da "melje" rivala, uspeo je da oduzme servis u petom gemu drugog seta, a do kraja duela praktično nije imao problema da ga rutinski privede kraju.

Na taj način, srpski as je potvrdio ulogu favorita za osvajanje pehara, a takođe je i matematički obezbedio učešće na Završnom mastersu u Torinu.

Tok kazahstanskog finala mogli ste da pratite uživo na našem portalu.

Đoković - Cicipas 6:3, 6:4

6:4 - Kraj meča, Đoković je "pokorio" Astanu! Novak je odigrao najkomplikovaniji gem na današnjem meču, Grk je spasao dve meč lopte, ali treća je bila kobna!

5:4 - Grk je produžio finalni susret, Noletu je dozvolio samo jedan poen, ali pitanje je da li je kasni zaigrao kako zna i ume...

5:3 - Teniser iz Grčke nije bio ni blizu mogućnosti da ugrozi Novakov servis, koji ga sjajno služi tokom celog toka finala, Cicipas će u narednom gemu servirati za opstanak u meču.

4:3 - Stefanos je ostao u igri, smanjio je zaostatak, ali Srbin čvrsto drži stvari u svojim rukama, pošto ima set i brejk viška.

4:2 - Nekoliko sjajnih razmena odigrao je Novak. Odlično je "miksovao" udarce, potvrdio je brejk i jako je blizu 90. titule u karijeri.

3:2 - Mirisalo je na brejk i upravo to se dogodilo u Astani! Nole je stekao tri šanse da oduzme servis protivniku, Cicipas je prvu spasao servisom, pa izlaskom napred, ali drugu nije mogao!

2:2 - Savršeno igra Đoković, posebno ga dobro služi servis, ponovo Cicipas nije stigao ni da se upiše...

1:2 - Maestralan udarac izveo je srpski as pri rezultatu 30:30, okončavši dugu razmenu. Cicipas je brejk loptu morao da spasava na drugi servis, rizikovao je i uspeo, ali... 

 

 

Osvajač 21 Grend slem titule nastavio je da muči Grka, imao je novu priliku da mu oduzme servis, ali se treći mosilac izvukao!

1:1 - Perfektno funkcioniše Đokovićev početni udarac, Srbin je lako poravnao rezultat...

0:1 - Cicipas se oporavio od šoka koji je doživeo u završnici prvog perioda igre. Poveo je u 2. setu sa samo jednim izgubljenim poenom.

Novak vodi u finalu - 1. set je rešio u svoju korist sa 6:3!

 

 

6:3 - Đoković je potvrdio brejk, iskoristio je set loptu i poveo u finalu - set ga deli od nove titule.

5:3 - Brejk u pravi čas! Sjajno je odigrao Nole na Stefanosov servis, sačekao je dva brejk prilike, iskoristio prvu i sada je na korak od vođstva u finalu!

4:3 - Nole je stigao do 30:0, Cicipas je potom osvojio jedan poen, ali nije mogao više. Srbin ponovo ima minimalnu prednost.

3:3 - Grčki as takođe sjajno servira, čini se da su obojica igrača daleko od prilike da oduzmu servis rivalu.

3:2 - Srpskog tenisera briljantno služi prvi servis (12 od 14), novi gem sa nulom i novo vođstvo...

2:2 - Stefanos je još jednom poravnao rezultat, iako je napravio jednu duplu servis grešku, bez brejka na startu finala u Kazahstanu.

2:1 - Srbin je uspeo da se izvuče iz neugodne situacije, pošto je gubio sa 30:0. Sprečio je Grka da dođe do brejk lopte, vezavši četiri poena, a pritom je "namestio" i servis, koji mu je pomogao da "preživi" težak servis-gem...

1:1 - Stigao je odgovor Cicipasa, Grk je uzvratio istom merom - izjednačenje u Astani.

1:0 - Novak je idealno započeo meč, osvojio je prvi gem bez izgubljenog poena!

 

 

Počeo je meč!

Uskoro počinje meč u Astani, prvi će servirati Novak Đoković.

12:30 - Početak finala pomeren je za deset minuta.

Srpski teniser je polufinale prošao nakon predaje Rusa Danila Medvedeva, dok je Cicipas bio bolji od Andreja Rubljova rezultatom 2:1.

Kladionice su odredile Noleta kao apsolutnog favorita za osvajanje pehara, a kvota da će on slaviti iznosi tek 1,25. Sa druge strane na Cicipasa, koji juri prvi pehar na turnirima iz serije 500 u karijeri, je čak 4...

Ovo će biti deseti međusobni okršaj Srbina i Grka, a osvajač 21 Grend slem titule trijumfovao je u sedam navrata.

Đoković je napravio sjajnu uvertiru za izazov u Kazahstanu, gde igra prvi put u karijeri, budući da je uspeo da osvoji turnir u Tel Avivu, a ujedno je sebi obezbedio i nastup na Završnom mastersu koji se igra u Torinu.

Da li će ove sezone uspeti da objedini sve četiri titule, videćemo ovog popodneva.

Tok meča iz Astane možete pratiti uživo na našem portalu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading