MEDVEDEV NIJE NAJGORI! Svet tenisa pamti bizarnije predaje: Odlazili sa terena zbog novca, ponižavali rivala, u jedan meč uključen i Novak!

Autor: Žarko Sokić

Sport

09.10.2022

07:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svašta smo mogli da vidimo na teniskim terenima.

MEDVEDEV NIJE NAJGORI! Svet tenisa pamti bizarnije predaje: Odlazili sa terena zbog novca, ponižavali rivala, u jedan meč uključen i Novak!

Foto: Tanjug/AP

Srpski teniser Novak Đoković

Meč između Novaka Đokovića i Danila Medvedeva došao je u centar pažnje javnosti zbog iznenađujuće predaje ruskog tenisera posle izgubljenog drugog seta u polufinalu Astane.

Novak je slavio u taj-brejku, Medvedev je delovao kao da mu ništa ne fali, ali je ipak odlučio da preda. Šta je Đoković rekao posle meča pročitajte OVDE, izjavu Rusa možete naći OVDE, a i pored toga što je ova predaja jako čudna, daleko od toga da je najbizarnija koja se desila u svetu tenisa.

Teniseri su tokom istorije znali da predaju mečeve zbog novca, ponižavali su protivnika, imali razne diskutabilne taktike, a u jedan susret uključen je i Novak Đoković. Da krenemo redom...

NISAM PREDAO ZBOG POVREDE!

Novak Đoković se 2021. godine plasirao u četvrtfinale Rolan Garosa posle predaje Italijana Lorenca Musetija. Borio se Museti četiri seta, u petom je gubio sa 4:0, a onda je odlučio da preda. Na konferenciji za medije otkrio je da nije predao zbog povrede:

Ne, ne, ne, nisam predao zbog povrede. Bilo je malo grčeva i malo bolova u donjim leđima, ali ja više nisam mogao da osvojim ni poen, nije bilo to dobro ni za publiku i zato sam odlučio da predam. Nisam imao šansu, mislio sam da je najbolje rešenje da to uradim - zapanjio je svet izjavom Museti:

- Naravno da sam malo razočaran, ali igrao sam protiv najboljeg na svetu i uzeo dva seta, posle toga je on igrao mnogo bolje, a uticala je i moja fizička sprema.

REKORDER U SVETU TENISA

Teniski svet pamti mnoge čudne situacije, ali je slučaj Temuraza Gabašvilija zaista poseban. Gabašvili je u čak devet navrata predavao meč kada je pobednik već rešen i na taj način ponižavao svog protivnika. Od ukupno 15 predaja u karijeri, čak devet je, dakle, završeno ovako! On je predao meč Maksu Rebergu pri vođstvu nemačkog tenisera 7:6(3), 5:2, zatim Voronjovu u trenutku kada je gubio 7:5, 4:6, 5:2, a 2018. godine predao je Vordu pri rezultatu 7:5, 5:4 i Mirzi Bašiću pri rezultatu 4:6, 6:1, 5:2. 

Godine 2017. u Kobeu je u trenutku predaje gubio od Albota 6:1, 3:0, iste sezone u Istanbulu od Donskoja 6:4, 4:1, a na čelendžeru u Kentiri gubio je od Tima 7:6, 5:1 kada je predao meč. 

Takođe, 2013. godine predao je Dastinu Braunu pri rezultatu 7:5, 4:0, sezonu ranije Džeku Soku, 2007. godine Italijanu Flaviu Cipoli na Rolan Garosu u trenutku kada je gubio 7:6, 6:3, 5:2. Zaista, jedinstven slučaj!

PREDAJA ZBOG NOVCA

Nemački teniser Miša Zverev predao je 2019. godine meč Denisu Istominu na čelendžeru u Istanbulu, a sve je šokirao pitanjem koje je uputio sudiji:

- Ako danas predam, je li u redu da za vikend igram kvalifikacije na drugom turniru?

Za vikend je Zverev igrao kvalifikacije ATP turnira u Sankt Peterburgu gde je zarada daleko veća nego na čelendžeru u Istanbulu.

 

 

BOLESNI VAVRINKA SAVLADAO POVREĐENOG IZNERA

Trostruki grend slem šampion, Sten Vavrinka prošao je na pomalo neobičan način do osmine finala Australijan opena 2020. godine.

I pored toga što je u susret sa Iznerom ušao bolestan, meč je na kraju dobio! 

Iako su iz njegovog tima najavljivali da bi mogao da odustane od turnira, Švajcarac je stegao zube i dobio neočekivano lak prolaz dalje jer se Džon Izner povredio.

PONIŽAVANJE NA POEN DO KRAJA

Prvo kolo ATP turnira u Moskvi 2018. godine donelo je jednu skandaloznu predaju. Denis Istomin i Ričardas Berankis igrali su svoj meč, a Berankis je vodio sa 6:4 i 5:4, te je servirao za pobedu.

Kada je stigao do 40:0 i tri meč lopte - Istomin je odlučio da preda!

 

 

Sraman gest koji su svi shvatili kao ponižavanje protivnika.

RAZBIO SVE REKETE, PA ZAVRŠIO MEČ

Hrvat Goran Ivanišević bio je poznat kao neko ko ne može tek tako da se iskontroliše i često je lomio rekete kada bi se iznervirao.

Na Samsung openu u Koreji on je gubio od anonimusa Jung Tajk Lija, pa je uspeo da razbije sve rekete koje je imao i druge opcije osim da preda nije imao!

Slučaj za koji nismo sigurni da se ikada pre ili posle ponovio.

Da li se vi sećate još nekih bizarnih predaja iz sveta tenisa?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading