Nova ISTORIJSKA šansa za Novaka: U Astani može do rezultata koji svet tenisa čeka 12 godina!

Autor:

Sport

09.10.2022

06:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Finalni meč igraće protiv Stefanosa Cicipasa.

Nova ISTORIJSKA šansa za Novaka: U Astani može do rezultata koji svet tenisa čeka 12 godina!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković beleži fenomenalne rezultate u poslednje dve nedelje.

On se vratio mečevima za ATP bodove, pa je prvo osvojio turnir u Tel Avivu (serija 250), a zatim stigao do finala Astane (serija 500).

Upravo u Astani Novak ima još jednu istorijsku šansu. Ako u finalnom meču savlada grčkog tenisera Stefanosa Cicipasa (nedelja, 12.30), Đoković će napraviti rezultat koji svet tenisa čeka 12 godina. Toliko je prošlo od kada je švajcarski teniser Rodžer Federer osvojio turnire iz četiri kategorije (250, 500, 1000 i grend slem) u jednoj godini.

Federer je 2010. titule osvajao u Štokholmu (250), Bazelu (500), Sinsinatiju (1000), dok je grend slem pehar podigao u Melburnu. Kada gledamo Novaka, on je ove sezone bio pobednik Vimbldona, mastersa u Rimu i turnira u Tel Avivu iz kategorije 250. Turnir u Astani je iz kategorije 500 i upravo on mu donosi priliku da stigne Rodžera.

Republika

Foto: Twitter.com

Rodžer Federer i Novak Đoković

 

Novak je, samim tim što se plasirao u finale Astane, uspeo da štiklira i 22 državu u kojoj je stigao do borbe za pehar. Đoković je finalne mečeve igrao u Kanadi, Holandiji, Izraelu, Kazahstanu, Sjedinjenim Američkim Državama, Francuskoj, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Australiji, Portugalu, Austriji, Španiji, Italiji, Ujedinjenom Kraljevstvu, Srbiji, Švajcarskoj, Kini, Japanu, Monaku, Kataru, Hrvatskoj, Tajlandu i Nemačkoj, pa je i na ovom polju prestigao Federera koji je finala igrao u 21 državi. Ispred njih je samo Rafael Nadal koji se za pehar borio u 23 zemlje.

Đoković je do finala Astane došao čudnom predajom Medvedeva, a više o tome pročitajte OVDE.

Finalni meč, kao što smo naveli, Novak Đoković i Stefanos Cicipas igraju u nedelju od 12.30.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Ana

09.10.2022 06:56

Idemoooooooooooooooooooooooooo!!!!!!