DAN NAKON EKSPLOZIJE NA KRIMSKOM MOSTU: Vozovi i automobili mogu preko, kamioni još uvek ne!

Autor:

Svet

09.10.2022

07:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vozovi ponovo idu do Krima i nazad. Prvi voz je dan ranije kasno uveče vozio Krimskim mostom - prevezao je stotine putnika na kopno.

DAN NAKON EKSPLOZIJE NA KRIMSKOM MOSTU: Vozovi i automobili mogu preko, kamioni još uvek ne!

Foto: Tanjug/AP/Printskrin/Twitter

Do poluostrva može doći i automobilom. Saobraćaj je otvoren duž preživelog kraka, ali do sada uz ograničenja. Samo putnički automobili su dozvoljeni i to u obrnutom redosledu, jednom trakom. Druga traka radiće se ponovo, a obnova je planirana u bliskoj budućnosti.

Da bi građevinari mogli da rade danonoćno, biće vraćeno osvetljenje mosta.

Takođe, zamenik premijera Marat Husnulin nazvao je popravku bezbednosnih barijera prioritetnim zadatkom. Da bi se to uradilo, u bliskoj budućnosti će početi demontaža srušenih raspona .

Kamionima još nije dozvoljeno kretanje na nadvožnjaku – oni idu u region preko novih teritorija ili čekaju na pokretanje trajektnog prelaza .

Prvi trajket je stigao u Kerč da pokupi oko 100 ljudi. Prema planu, prvi brod, koji će ukrcati automobile, jutros će isploviti iz luke Kavkaz na Krasnodarskoj teritoriji.

Gađanje Krimskog mosta dogodilo se dan ranije. Urušila su se dva raspona automobilske deonice koja vodi ka poluostrvu. Tri osobe su poginule.

Ovaj događaj izazvao je mnogo reakcija Ukrajinaca koji su, uz snimke eksplozije, ostavljali i poruku ruskom lideru Vladimiru Putinu:"Srećan rođendan, predsedniče", podsećajući da je pre dva dana napunio 70 godina.

Putin se oglasio brzo nakon incidenta i naložio hitno formiranje istrage. Na društvenim mrežama se pojavio i snimak na kome se vidi da je navodno kamion koji je eksplodirao ranije uredno prošao kontrolu saobraćajne policije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading