VRHUNSKA PODMETAČINA ZAPADA: Novaku se pakuje CRNI SCENARIO - Đoković ostaje BEZ UČEŠĆA na Australijan Openu do KRAJA KARIJERE?

Autor:

Sport

10.10.2022

10:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li je moguć drugačiji rasplet, ako u obzir uzmemo tvrdoglavost Australijanaca?

VRHUNSKA PODMETAČINA ZAPADA: Novaku se pakuje CRNI SCENARIO - Đoković ostaje BEZ UČEŠĆA na Australijan Openu do KRAJA KARIJERE?

Foto: Profimedia

Novak Đoković u Australiji

Srpski teniser Novak Đoković mogao bi da se suoči sa "najcrnjim scenarijom", prenose australijski mediji.

Naime, federalna vlast ima mogućnost da Srbinu izrekne trogodišnju zabranu ulaska u zemlju zbog januarske deportacije, što znači da bi Nole ostao bez opcije da učestvuje na Australijan Openu do poznih igračkih dana, verovatno i do kraja karijere!

Podsetimo da je on u devet navrata osvajao titulu u Melburnu, a popularni "Ozi Open" spada u red Đokovićevih omiljenih turnira. Ipak, odluka da se ne vakciniše protiv koronavirusa mogla bi da ga košta još skuplje nego na početku 2022. godine, iako je to tada delovalo kao nemoguće. Novakovu sudbinu ponovo će odrediti savezni ministar za imigracije, a sreća u nesreći je da za tu oblast više nije zadužen ozloglašeni Aleks Houk, čiji je jednostrani potez onemogućio Novaka da branii pehar.

Republika

Foto: Profimedia/Printscreen

Novakov "dželat" - Aleks Houk

Bivša ministarka unutršanjih poslova Australije Karen Endruz, izjavila je da bi ukidanje zabrane Đokoviću bio "šamar u lice svima koji su se vakcinisali protiv kovida".

Međutim, nada osvajača 21 Grend slem titule, pa i cele nacije tinja. Korona krizi se konačno nazire kraj, restrikcije vezane za ulazak u zemlju se uveliko ublažavaju, što je ovog leta primenjeno i na najmanjem kontinentu.

Nole u međuvremenu skuplja bodove i održava formu na turnirima na kojima mu je dozvoljeno da igra, a on je tokom minule dve nedelje nanizao devet pobeda, uz dve nove titule - Tel Aviv i Astana. Što se tiče učešća na Australijan Openu, neizvesnost će potrajati, bar do Nove godine...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Lara

11.10.2022 12:26

FASISTI!!!! JEDINO TO MOGU DA NAPISEM....SRAMOTA! MIGRANTE POISTOVECUJETE SA NOVAKOM....BIVSA MINISTARKA OSTALA BEZ FOTELJE I MILIJARDE PA HOCE DA SE VRATI....U ZEMLJU VAM ULAZE I KURTA I MURTA PA NIKOM NISTA.....