BELIVUK PRED CRNOGORSKIM SUDOM ODGOVARA ZA SMRT KAPETANA: Oteli ga, pa udavili kesom i gajtanom!

Autor:

Hronika

10.10.2022

10:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Optužnica za ubistvo Mila Radulovića Kapetana, odložena je da bi se Belivukov novi advokat upoznao sa spisima predmeta.

BELIVUK PRED CRNOGORSKIM SUDOM ODGOVARA ZA SMRT KAPETANA: Oteli ga, pa udavili kesom i gajtanom!

Foto: Tanjug/D. VOJINOVIĆ

Kontrola optužnice protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića, Nebojše Jankovića i saučesnika za ubistvo Mila Radulovića Kapetana, inače pripadnika škaljarskog klana, odložena je danas pred Višim sudom u Podgorici za 8. novembar, pošto je Belivuk dobio novog advokata koji treba da se upozna sa spisima predmeta, preneo je podgorički dan.

Podsetimo, rođeni Baranin još od 2019, kao dvostruki igrač, radio i za "kavčane", a odgovoran je i za likvidaciju četvorice vođa "škaljarskog klana".

Misteriozni Milan Radulović (51) sa kodnim imenom Kapetan Mile još od 2019. bio je trojanski konj Velje Nevolje u redovima "škaljarskog klana" i odgovoran je za najmanje deset ubistava, među kojima su i neki od najistaknutijih "škaljaraca", o čemu je već pisala Republika.

Kapetan je, kako se sumnja, taj koji je poslednji put slao poruke Aleksandru Šarcu i Lazaru Vukićeviću, lažući ih da je "vepar uhvaćen" i da dođu "da ga muče", aludirajući na Veljka Belivuka. Čak im je i poslata fotografija na kojoj je ovaj vezan. I dok se prvi nije upecao, već je likvidiran dve nedelje kasnije u tržnom centru "Ušće", Vukićević je došao na sastanak smrti.

PRETHODNA KONTROLA OPTUŽNICE BELIVUKA

Na prethodnoj kontroli optužnice uspostavljena je veza putem video linka sa beogradskim sudom i tada su optuženi Belivuk, Miljković i Janković prisustvovali. Pored njih optužnicom je obuhvaćen i Slobodan Kašćelan, Radoje Zvicer, Radoje Živković, Milan Vujotić, Dragan Knežević, Duško Roganović i Vladimir Vučković.

Miloš Radonjić i Petar Đurović označeni su kao direktni izvršioci ubistva Radulovića. Motiv ubistva je, prema navodima istrage, uverenje pripadnika "kavačkog klana" da je učestvovao u planiranju ubistva Radoja Zvicera u Ukrajini početkom 2020. godine, navodi Dan.

Foto: printscreen/TVPink

Kapetan sa Miljkovićem

Prema navodima SDT-a, Ratko Živković je stupio u kontakt sa Radulovićem tražeći od njega da se vide pa ga pozvao da dođe u njegovu kuću koja se nalazi u Spužu u Stanjevića Rupi tvrdeći da se radi o bezbednom i sigurnom mestu.

- Radulović je u tom objektu držan do 21. decembra 2020. godine, a za koje vreme su mu Belivuk, Miljković, Božović, Kašćelan, Zvicer, Vujotić, Živković, Knežević, Radonjić, Vučković, Đurović i Roganović pretili i obmanjivali ga kako bi iznudili novac i informacije ko su pripadnici suprotstavljene kriminalne organizacije, gde im se nalaze „štekovi" sa oružjem i droga sa kojom trguju. Preko njegovog kriptovanog telefona i aplikacije Skaj u njegovo ime slali su preko aplikacije Skaj poruke i namamljivali pripadnike suprotstavljenog škaljarskog klana da dolaze na određene lokacije gdje bi ih potom likvidirali - navodi se u optužnici, a prenosi Dan.

UBISTVO KAPETANA

Kada su, kako istraga sumnja, osumnjičeni od Radulovića izvukli sve informacije i podatke koji ih zanimaju, lažno su mu obećali da će ga pustiti da živi u Španiji.

Radonjić i Đurović su 21. decembra 2020. godine u kući koju je obezbedio Roganović ubili Radulovića tako što su mu ,,vezali ruke, a potom mu na glavu stavili najlonsku kesu vezavši je električnim produžnim kablom oko vrata.

- Telo Radulovića je prevezeno do napuštenog vojnog objekta - ukopa na vrhu Babina glava - na Cetinju gdje je zapaljen na lomači napravljenoj od 23 stare automobilske gume i 50 kilograma roštiljskog ćumura - detalji su istrage, prenosi Kurir.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading