Evo kako je NASMEJANI KOLJAČ postao svedok: LALIĆ OTKRIO TRI UBISTVA I 70 MILIONA BELIVUKOVOG PLENA

Autor:

Hronika

28.09.2022

18:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Osim detalja ubistava Mirka Kojića, Teodora Gaćeše i Miroslava Rankovića, saradnik Velje Nevolje i Mareta Mesara predao i dva USB s podacima o parama klana.

Evo kako je NASMEJANI KOLJAČ postao svedok: LALIĆ OTKRIO TRI UBISTVA I 70 MILIONA BELIVUKOVOG PLENA

Foto: Pritnscreen TV Pink

lalić

Belivukov koljač Srđan Lalić, osim što je otkrio da su Veljko Belivuk, svirepi vođa "Principa", i Marko Miljković ubili Teodora Gaćešu i Miroslava Rankovića, vlasnike "Pink taksija", da bi preuzeli udruženje, a zatim i investitora sa Zvezdare Mirka Kojića Koju da bi ga ućutali, ali i oteli njegovo taksi udruženje, do statusa svedoka okrivljenog stigao je predajom u ruke tužioca USB s tajnim podacima o sakrivenih 70 miliona evra Belivukovog klana po tajnim računima širom sveta.

Tek s ovim velikim priznanjima Nasmejani koljač, kako je IT stručnjak Srđan Lalić prozvan posle objavljenih fotografija na kojima je širokog osmeha pozirao s vođama klana Veljkom Belivukom i Markom Miljkovićem iznad izmrcvarenih žrtava, uspeo je da ubedi Tužilaštvo za organizovani kriminal da postane njihov svedok u zamenu za kaznu od 18 godina zatvora.

- Lalić je tokom pritvorskih dana na kašičicu otkrivao mračne tajne monstruoznog klana i pokušavao da se dodvori pravosudnim organima kroz svedočenje o zločinima koji su razotkriveni svedočenjem njegovih prethodnika i drugim dokazima, ali to nije bilo dovoljno. Za to vreme vodio je bitku s dojučerašnjim saradnicima, s kojima je sejao smrt i počinio zločine od kojih se normalnom čoveku prevrće želudac. Klan je uz strahovite pretnje upućene Srđanu i njegovim najbližima pokušavao da ga spreči da potpiše sporazum, ali on je bio rešen da istraje u tome i otkrio da je klan s južne tribine Partizana uz sedam ubistva, za koja su optuženi, odgovoran za još tri nestanka i likvidacije - kaže za Srpski telegraf izvor upućen u istragu. Sagovornik dodaje da je Lalićevo svedočenje dragoceno i za finansijsku istragu protiv klana.

- Lalić je priložio dva USB s podacima gde sve klan ima račune i na čije ime se vode, kao i da raspolažu sa oko 70 miliona evra. Dao je na tacni fascinantne dokaze o malverzacijama kriminalaca - ističe izvor.

Prema Lalićevom detaljnom svedočenju, Belivuk i Miljković stoje iza ubistva Teodora Gaćeše 22. maja 2015, kao i nestanka njegovog saradnika Miroslava Rankovića, naredne 2016.

Foto: Printscreen

 

- Lalić je ispričao da su Miljković i njegov kum, bivši policajac Mirko Kojić Koja, upućivali pretnje Rankoviću, što skrivene, što otvorene, i ostavljali mu poruke upozorenja, za koje je policija saznala tek nakon njegovog nestanka. Rekao je da su utamničene vođe kriminalne grupe koja je delovala pod okriljem navijača 2020. smakli Mirka Kojića Koju, nameračeni da mu otmu "Alfa taksi" i zauvek ga ućutkaju da ne bi došao u situaciju da ispriča sve što zna o zločinima klana - zaključio je sagovornik.

Miljković ubio svoja dva kuma

Kao svedok-okrivljeni, Lalić je otkrio da se iza čuvene rečenice Marka Miljkovića, Mareta Mesara, "Koji sam ja kralj, ubio sam dva kuma", krije činjenica da je Belivuku najbliži čovek svirepost i spremnost na najjezivije poteze ponosno dokazivao likvidacijama bliskih osoba.

- Ovom izjavom Miljković je poručio da nema milosti ni prema kome kad je likvidirao kumove karatistu Vlastimira Miloševića i Mirka Kojića zarad interesa klana - kaže naš sagovornik.

Lalić je tužiocu do detalja opisao kako su Velja i njegovi vojnici Kojića prvo otrovali, pa samleli u Ritopeku.

Foto: printscreen

Marko Miljković i Veljko Belivuk

Vlasnika taksija upucali s leđa

Gaćeša je likvidiran u sačekuši u Kozarčevoj ulici u Beogradu tako što je ubica u beloj dukserici pucao u njega sledeći ga dok je koračao od svog mercedesa ka obližnjem kafiću na zakazani sastanak. Ubistvo se desilo u popodnevnim satima i Gašeća je pogođen sa po dva metka u glavu i leđa.

Inače, Teodor Gaćeša je u maju 2000. ubio Ljubomira Negra (43), koji ga je reketirao i ucenjivao.

Komentari (0)

Loading