PLANIRAO DA UBIJE VELJU NEVOLJU, KLAN NASLEDIO OD KUMA: Jovan Vukotić je bio apsolutni vođa škaljarskog klana

Autor:

Hronika

08.09.2022

19:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vođa škaljarskog klana Jovica Vukotić ubijen je večeras u Turskoj.

PLANIRAO DA UBIJE VELJU NEVOLJU, KLAN NASLEDIO OD KUMA: Jovan Vukotić je bio apsolutni vođa škaljarskog klana

Foto: vijesti online/Tanjug/AP

Jovica Vukotić, vođa škaljaraca ubijen je u Turskoj, a kako su mediji prenosili, on se navodno sumnjičio da je podstrekivao osumnjičenu kriminalnu grupu na ubistvo Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Vođa škaljarskog klana Jovica Vukotić ubijen je večeras u Turskoj. Kotoranin je u tajnim policijskim spisima označen kao apsolutni vođa škaljarskog kriminalnog klana. Ovo je konstatovano u Proceni opasnosti od teškog i organizovanog kriminala (SOCTA 2021) usvojenoj u martu, objavljivale su Vijesti na osnovu saznanja iz bezbednosnog sektora. 

Međuresorski tim koji je radio na prikupljanju podataka o kriminalu koji je pretnja po bezbednost Crne Gore, zabeležio je da je Vukotić apsolutno vođstvo nad tom organizovanom kriminalnom grupom preuzeo nakon ubistva njegovog kuma Igora Dedovića u Atini 19. januara 2020.

- Nakon ubistva Igora Dedovića, primat apsolutnog vođe preuzeo je Jovan Vukotić i on je isključivi donosilac odluka - piše u SOCTA, tvrdi sagovornik Vijesti.

Vukotić je pobegao u avgustu iz Crne Gore i nalazio se na međunarodnoj poternici, a kako su mediji ranije prenosili on se navodno sumnjiči da je podstrekivao osumnjičenu kriminalnu grupu na ubistvo Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Njima je u januaru 2021. sačekuša trebalo da bude spremljena na aerodromu u Tivtu, ali je crnogorska policija otkrila planove za likvidaciju i sprečila kobni ishod. Za sada se ne zna sa kakvim dokazima raspolaže SDT kada je reč o navodnom pripremanju ove likvidacije.

Vukotić je navodno predvodio kriminalnu oganizaciju koja je imala organizovane grupe za nabavku eksploziva, vozila i plovnih prevoznih sredstava. Takođe, bio je sumnjičen da je podstrekivao članove kriminalne grupe da ubiju Radoja Zvicera i Slobodana Kašćelana, navodne vođe kavačkog klana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading