VUKOTIĆ BIO SVAKODNEVNO NA NIŠANU KAVČANA: Nekoliko puta izbegao smrt, letovanje u Turskoj bilo kobno

Autor:

Hronika

08.09.2022

19:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Jovan Vukotić, vođa škaljarskog klana, koji je večeras ubijen u Turskoj više puta je bio na meti suprostavljenog kavačkog klana. On je, prema podacima crnogorske policije, bio u bekstvu.

VUKOTIĆ BIO SVAKODNEVNO NA NIŠANU KAVČANA: Nekoliko puta izbegao smrt, letovanje u Turskoj bilo kobno

Foto: ST/N. MANDIĆ/youtube.com/Vijesti Online

Vukotić je za samo nekoliko meseci krajem 2019. i tokom 2020. čak tri puta je bio na meti suprotstavljenog kavačkog klana, koji su imali nameru najpre da ga otruju, zatim ubiju iz puške, a potom i raznesu eksplozivom koji bi nosio dron.

Prema pisanju Pobjede, čak dva plana za likvidaciju Vukotića u istražnom zatvoru Spuž propala su u julu 2020, iako je vođa "kavčana" Radoje Zvicer sa jednim od svojih najbližih saradnika, Milanom Vujotićem, do detalja isplanirao i organizovao ubistvo u zatvoru.

Zatrovan ručak

Podsetimo, samo dva meseca ranije, u maju iste godine, i Zvicer je bio teško ranjen u napadu u Ukrajini. Kako se sumnjalo, na meti "kavčana" Vukotić je bio i u decembru 2019, dok je boravio u Centralnom zatvoru u Beogradu. Tada je, kako se sumnjalo, grupa mladića obučenih u policajce planirala da verenici vođe "škaljaraca", koja mu je svakodnevno dostavljala hranu, u obrok sipa cijanid. Međutim, ove sumnje nikada nisu dokazane i protiv četvorice osumnjičenih za pokušaj trovanja postupak za to krivično delo je obustvaljen.

- Koliko su bili uporni u tome da ga ubiju, najbolje svedoče spisi Specijalnog državnog tužilaštva u kojima se navodi da su, čim je 2020. godine Vukotić izručen Crnoj Gori iz Beograda, osmislili novu strategiju - da ga ubiju iz puške ili drona - objašnjavaju izvori iz istrage i dodaju da nijedan plan nisu uspeli da realizuju.

Zvicer: Ma ko veli da je to lako, da mu oca je*em

Jedan od ključnih dokaza crnogorskog tužilaštva u postupku protiv Radoja Zvicera, koji je u bekstvu i za kojim je raspisana poternica, presretnuta je komunikacija putem Skaja u kojoj navodno daje instrukcije i nervozno kritikuje pripadnike klana angažovane na likvidaciji Jovana Vukotića zbog toga što odugovlače sa planom. U jednoj od poruka navodno se Zvicer ostalim članovima grupe obraća rečima: "Vere u sebe nemate, to je ođe najviši problem".

- Nemate vi samopouzdanja!!! - dodaje Vujotić, koji je takođe u bekstvu.

Foto: youtube.com/printscreen

 

 

- Previše ljudi je u sve ovo uključeno i vi tražite još još... sinoć legnemo sa stolarom, budimo se sa variocem. Morate biti odlučni i smireni. Vi treba da pošaljete po jedan metak. Daj, smirite se malo, kumim ve bogom. Ponašate se kao da vas guramo u vatru. Ma ko veli da je to lako, da mu oca je*em, zato ste došli, dva najbolja da ga oderete, nema što niste činjeli, tri puta teže od toga - navodno im piše Zvicer u sledećoj poruci i dodaje: "Ne guramo nikoga i nećemo. Kratko i jasno. Ko će da radi, neka krene u kanal da sređuje, neka završi, držaće. Neka ujutro bude na upucavanje. Lako nije, nego je teško. Ali sad samopouzdanje, a ne mrak na oči".

Prvobitni plan je bio da u kanalu u blizini zatvora čekaju pogodan trenutak i pucaju u njega iz puške sa optičkim nišanom kada se pojavi na prozoru. U slučaju da to ne uspe, imali su i rezervnu opciju. Zbog pomaganja u tome, podsetimo, nedavno je uhapšen i zatvorski stražar Vladan Lučić.

- Plan B podrazumevao je da zatvorski čuvar Vladan Lučić zatvori kapiju prostora za šetnju unutar istražnog zatvora Spuž i onemogući eventualno bekstvo Vukotića, koji je trebalo da se napadne i iz vazduha dronovima na koje su bile prikačene bombe - prenose oni.

Ranjen u Kijevu

Radoje Zvicer, vođa kavačkog klana, u maju 2020, samo dva meseca pre nego što je, prema tvrdnjama crnogorskog tužilaštva, isplanirao i naredio ubistvo Vukotića, bio je teško ranjen u Kijevu u Ukrajini. Na njega su napadači, koji su kasnije uhapšeni, pucali ispred zgrade u kojoj je boravio sa suprugom Tamarom Zvicer. Na snimcima sa sigurnosnih kamera vidi se kako je supruga vođe "kavčana" u trenutku napada na njega iz zgrade izletela sa pištoljem i tako najverovatnije spasla život suprugu.

- Posle borbe za život, Zvicer se brzo oporavio i, sudeći po rezultatima istrage, najverovatnije krenuo u kontranapad, verujući da iza pokušaja njegove likvidacije stoji suprotstavljena kriminalna grupa - objašnjava sagovornik Kurira.

Transport helikopterom

Vođa "škaljaraca" u to vreme u zatvoru je boravio zbog optužbi da je pucao na Tamaru Zvicer, suprugu Radoja Zvicera, i pripadnike kavačkog klana Vojina Stupara i Miloša Radonjića. Ta istraga, međutim, obustavljena je pošto je Vukotić dostavio dokaze da se u vreme kada je na njih pucano nalazio u inostranstvu.

Vukotić je, podsetimo, u Crnu Goru izručen iz Srbije u februaru 2020. helikopterom, u najvećoj tajnosti. Posle okončanja istrage zbog koje je prebačen u Spuž, pušten je na slobodu krajem jula iste godine. I za njim je nedavno raspisana poternica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading