MILJKOVIĆ I BELIVUK GOVORE O LIKVIDACIJI KAPETANA PUTEM VIDEO-LINKA: Terete se za još JEDNO ubistvo

Autor:

Hronika

05.09.2022

14:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Na optužnici su i Radoje Zvicer, Radoje Živković, Milan Vujotić, Dragan Knežević, Duško Roganović i Vladimir Vučković.

MILJKOVIĆ I BELIVUK GOVORE O LIKVIDACIJI KAPETANA PUTEM VIDEO-LINKA: Terete se za još JEDNO ubistvo

Foto: Tanjug/R. PRELIĆ, E-Stock

U podgoričkom Višem sudu za sutra je zakazana kontrola optužnice povodom ubistva Mila Radulovića, zvanog Kapetan, navodnog člana "škaljarskog klana", a plan je da se putem video-linka u sudnicu uključi i jedan od optuženih Veljko Belivuk i Marko Miljković, piše portal podgoričkog Dana. 

Miloš Radonjić i Petar Đurović označeni su kao direktni izvršioci ubistva Radulovića. Motiv ubistva je, prema navodima istrage, uverenje pripadnika "kavačkog klana" da je učestvovao u planiranju ubistva Radoja Zvicera u Ukrajini početkom 2020. godine.

Prema navodima SDT-a, Ratko Živković je stupio u kontakt sa Radulovićem tražeći od njega da se vide pa ga pozvao da dodje u njegovu kuću koja se nalazi u Spužu u Stanjevića Rupi tvrdeći da se radi o bezbednom i sigurnom mestu.

Foto: Tanju/R. Prelić, E-Stock, privatna arhiva

Belivuk, Miljković i Lalić

- Radulović je u tom objektu držan do 21. decembra 2020. godine, a za koje vreme su mu Belivuk, Miljković, Božović, Kašćelan, Zvicer, Vujotić, Živković, Knežević, Radonjić, Vučković, DJurović i Roganović pretili i obmanjivali ga kako bi iznudili novac i informacije ko su pripadnici suprotstavljene kriminalne organizacije, gde im se nalaze 'štekovi' sa oružjem i droga sa kojom trguju. Preko njegovog kriptovanog telefona i aplikacije Skaj u njegovo ime slali su preko aplikacije Skaj poruke i namamljivali pripadnike suprotstavljenog - škaljarskog klana da dolaze na odredjene lokacije gde bi ih potom likvidirali- navodi se u optužnici.

Kada su, kako istraga sumnja, osumnjičeni od Radulovića izvukli sve informacije i podatke koji ih zanimaju, lažno su mu obećali da će ga pustiti da živi u Španiji.

Radonjić i Đurović su 21. decembra 2020. godine u kući koju je obezbedio Roganović ubili Radulovića tako što su mu ,,vezali ruke, a potom mu na glavu stavili najlonsku kesu i vezali je električnim produžnim kablom oko vrata".

Telo Radulovića je prevezeno do napuštenog vojnog objekta - ukopa na vrhu Babina glava - na Cetinju gde je zapaljen na lomači napravljenoj od 23 stare automobilske gume i 50 kilograma roštiljskog ćumura.

Komentari (0)

Loading