KAVAČKA KRTICA DOVELA ŠKALJARCA NA NIŠAN UBICI: Novi detalji istrage ubistva na Pagu

Autor:

Hronika

30.08.2022

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija traga za tiperom koji je nestao čim je Duško Tanasković usmrtio Gorana Vlaovića.

KAVAČKA KRTICA DOVELA ŠKALJARCA NA NIŠAN UBICI: Novi detalji istrage ubistva na Pagu

Foto: Tanjug/ HINA/ ZVONKO KUCELIN

Hrvatska policija u saradnji s policijama okolnih zemalja intezivno traga za pomagačima ubice s Paga jer je pažljivim pregledanjem snimaka s nadzornih kamera uočena bar jedna osoba koja je očigledno učestvovala u likvidaciji "škaljarca" Gorana Gora Vlaovića (38). Osnovano se sumnja da ih je bilo više, najmanje još dvoje.

Svi granični prelazi iz Hrvatske, kako drumski tako i vodeni, pojačano se kontrolišu. Između policija regiona razmenjen je podatak da je jedan "kavčanin" infiltriran u redove "škaljaraca" izdao Vlaovića i namestio njegovu egzekuciju u popularnom hrvatskom letovalištu na plaži Zrće, saznaje Republika. Štaviše, isti izvor naveo je da to nije jedina planirana likvidacija u Hrvatskoj, što je izazvalo paniku u bezbednosnim službama te države.

Posao istražnih organa je da sve detalje likvidacije, prvenstveno imena naručioca ubistva, ali i tipera izvuče od osumnjičenog ubice Duška Tanaskovića (28), koji je odmah zaustavljen i uhapšen kada se vratio na mesto zločina.

Republika

Foto: Printskrin/Tviter/@larakorft1

Ubistvo Gorana Vlaovića

Crnogorski kriminalac je tog jutra oko šest sati, posle provoda s devojkom lepom rijaliti-učesnicom Draganom Banić i društvom, po izlasku iz noćnog kluba, primetio ubicu jer je, uprkos visokoj temperaturi, ovaj na sebi imao šuškavac.

- Goro je video oči ubice jer mu je bilo upaljivo što se muškarac s belim kačketom i u vetrovci krije uz trafiku i prebacuje s noge na nogu i verovatno je mislio da je neki ludak. Okrenuo je glavu od njega i nastavio svojim putem s nepoznatim pratiocem s kojim je ćaskao. Ubica je potrčao za njim i iz pištolja marke glok s leđa pucao u vrat Vlaovića, koji je pao kao pokošen na betonsku stazu. Egzekutor je pobegao, kao i tiper u šarenoj majici i tamnim bermudama i crnim patikama koji se, što se vidi na snimku, dao u beg videvši da meta pada od metka. Pretpostavka je da je ovaj tiper Tanaskovića čekao u kolima negde u blizini. Ali nije ga dočekao - prepričao je izvor iz istrage za Republiku.

Ono što su istražni organi zaključili je da Tanasković, iako se dovodi u vezu i s pomaganjem ubici Minje Šakovića u Budvi, nije iskusan u lividacijama pošto je napravio kobnu grešku. Pre nego što se dao u beg vratio se na mesto ubistva da bi se uverio da li je likvidirao žrtvu. Očevici ubistva su ga uočili i o tome obavestili policiju, koja ga je ubrzo i uhapsila.

Ubijeni po istom receptu

Republika

Foto: printskrin

Milić Šaković

Ubica iz Kragujevca uhapšeni Darko Tanasković, po hapšenju, kazao je policiji da za njim preko raspisane poternice intezivno traga crnogorska policija zbog pomaganja ubici Milića Šakovića 17. juna u Budvi. Vrlo je izvesno da Kragujevčanin i jeste pomagao da se "škaljarac" ubije iako on to negira, navodeći da je u vreme ubistva Podgoričanina bio u rodnom gradu da bi izvadio nova lična dokumenta. Policija je to istražila i zaključeno je da je, u stvari, dva dana pre ubistva Šakovića Darko bio u Kragujevcu, kao i da su se dva najsvežija ubistva "škaljaraca" odigrala po vrlo sličnim scenarijima.

U telefonu pomagači i nalogodavci

Levoruki ubica je nekoliko trenutaka pre hapšenja pokušao da razbije mobilni telefon, udarajući njime o kamen, da bi prikrio tragove zločina. Očevici su snimili kako je Tanasković krvnički udarao telefonom i o tome su obavestili inspektore i policajce na terenu.

Likvidacije svuda po svetu

Brutalna likvidacija Vlaovića u Hrvatskoj dokaz je da srpsko-crnogorska mafija hara tim podnebljem gde olako sređuje lažne papire i bavi se kriminalom, prodajom oružja, droge i organizuje ubistva i to neretko usred bela dana, pred masom.

Obračuni "kavčana" i "škaljaraca" sežu i izvan eks-Ju regije, pa su tako manje ili više istaknuti pripadnici oba klana likvidirani u Španiji, Nemačkoj, Austriji, Holandiji i Grčkoj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading