SLAVNA GLUMICA PREMINULA NAKON TEŠKE BOLESTI! Bila je ćerka uglednog holivudskog para, nazivali su NAJFOTOGENIČNIJOM devojkom na svetu!

Autor:

Zabava

28.09.2022

17:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veniša Stivenson preminula je u ponedeljak u 84. godini u bolnici u Atlanti, a tužne vesti potvrdio je njen brat, glumac i fotograf Džefri Bajron.

SLAVNA GLUMICA PREMINULA NAKON TEŠKE BOLESTI! Bila je ćerka uglednog holivudskog para, nazivali su NAJFOTOGENIČNIJOM devojkom na svetu!

Foto: Youtube printscreen

Legendarna glumica Veniša Stivenson, inače ćerka čuvenog engleskog reditelja i scenariste Roberta Stivensona i glumice Ane Li, od malih nogu je bila u centru pažnje zbog poznatih roditelja. Kako je odrastala, ubrzo je dobila i titulu "najfotogeničnije devojke na svetu", nakon čega su uspesi u njenog bogatoj karijeri počeli da se nižu.

Džoana Veniša Invikta Stivenson, kako je glasila puno ime ove umetnice, rođena je u Londonu 10. marta 1938. godine.

Još u detinjstvu sa roditeljima se preselila u Los Anđeles, kada je njen otac dobio posao u Holivudu, a kada je imala samo 14 godina, čuveni fotograf Piter Guland primetio je njenu harizmu i neverovatni energiju, nakon čega se Stivensova brzinom svetlosti našla na naslovnicama mnogih prestižnih časopisa.

 

Foto: Youtube printscreen

Veniša Stivenson

 

Tri godine kasnije, magazin „Popular Photography“ proglasio ju je „najfotogeničnijom devojkom na svetu“, a ovaj epitet pratio ju je čitav život.

– Počeli su da mi prilaze ljudi na ulici i traže mi autograme. Upitala bi ih: „Šta će vam, nisam ništa uradila?“ – prisećala se Veniša, koja je ubrzo nakon toga uplovila i u svet glume.

Ni bura u ljubavnom životu je nije zaobišla. Bila je udata za glumca Rasa Tamblina, muzičara Dona Everlija, a šuškalo se da je bila u romantičnim vezama s Elvisom Prislijem, Odijem Marfijem...

 

Republika

Foto: Youtube printscreen

Veniša Stivenson

 

Veniša je iza sebe ostavila kultne uloge u filmovima "Darby’s Rangers", "Island of Lost Women" i "Horror Hotel", „The Big Night“, „Day of the Outlaw“, „Studs Lonigan“, „The Sergeant Was a Lady“.

Glumica se dugo borila sa Parkinskonovom bolešću i nije se predavala do poslednjeg momenta, pokazavši da je njena nezaustavljiva energija nikada nije napuštala.

 

BONUS VIDEO:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading