Novak se razgoropadio na Centralnom terenu: Holanđanin OPOMENUO Đokovića, a onda je Srbin demonstrirao SILU! (VIDEO, FOTO)

Autor:

Sport

03.07.2022

16:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser Novak Đoković savladao je Holanđanina Tima van Rajthovena za plasman u osminu finala Vimbldona.

Novak se razgoropadio na Centralnom terenu: Holanđanin OPOMENUO Đokovića, a onda je Srbin demonstrirao SILU! (VIDEO, FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Reakcija Novaka Đokovića tokom meča sa Van Rajthovenom

Đoković je slavio sa 3:1, a po setovima je bilo 6:2, 4:6, 6:1, 6:2 za ukupno dva časa i 39 minuta igre.

 

 

On će se za novo polufinale u Londonu boriti sa Italijanom Janikom Sinerom, koji je ranije danas nadigrao Španca Karlosa Alkarasa sa 3:1.

Holanđanin je probleme Srbinu pravio tokom prva dva seta. Iako je lako izgubio prvi (6:2), imao je svoje prilike, a njih je iskoristio u drugom periodu igre. Sredinom seta, pri rezultatu 3:3, Van Rajthoven je "brejknuo" Noleta, a potom je nekako zadržao prednost. 

Ipak, to kao da je dodatno motivisalo šestostrukog prvaka Vimbldona, pošto je od tada na terenu postojao samo jedan igrač.

Srpski šampion je tokom dva poslednjja seta pravio po dva brejka, te Holanđaninu nije dao ni promil šanse da može do senzacije.

Tok meča sa Centralnog terena mogli ste da pratite uživo na našem portalu.

Đoković - Vam Rajthoven 6:2, 4:6, 6:1, 6:2

Kraj susreta - Đoković je u četvrtfinalu Vimbldona!

6:2 - Novak je izborio dve set lopte, odmah je iskoristio prvu za prolaz dalje!

5:2 - Igra mačke i miša na Centralnom terenu. Noletu sada sve polazi za rukom, Holanđanina je stao i servis, a greške su ga koštale - Đoković sada ima "dupli brejk" viška i u narednom gemu će servirati za prolaz dalje.

4:2 - Propustio je svoje poluprilike holandski igrač, napravio je dve greške u momentima kada je imao inicijativu tokom poena. Iskusni Đoković je to znalački kaznio i nalazi se na dva gema od četvrtfinala.

3:2 - Srpski teniser je, pri vođstvu od 40:30, napravio neiznuđenu grešku, poslavši lopticu u aut, čime je mogao da stavi tačku na meč. Van Rajthoven je potom podesio nišan, nanizao dva poena i ostao na samo jednom brejku zaostatka u četvrtom intervalu igre.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Neumorni Novak "melje" rivala

3:1 - Zadržao je Đoković brejk prednosti, Van Rajthoven je prišao na 40:30, ali nije mogao da zakomplikuje život trećem igraču sveta.

 

 

2:1 - Holanđanin je došao do daha, naravno da su mu od velike pomoći bili početni udarci koje je pogađao, pa je uspeo da prepolovi zaostatak za osvajačem šest titula na terenima "Ol-Ingland klaba".

2:0 - Bez problema je Srbin potvrdio brejk, Van Rajthoven je osvojio samo jedan poen, a Novak sigurno korača ka četvrtfinalu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Muke za Holanđanina u Londonu

1:0 - Veliki brejk Đokovića! Novak je došao do dve brejk lopte, odmah je iskoristio slabost rivala i sada je blizu pobede...

Ubedljivih 6:1 za Srbina na kraju 3. seta!

 

 

6:1 - Đoković je izborio nove dve šanse da okonča set u svoju korist, ovoga puta je iskoristio prvu i ponovo vodi - 2:1!

Republika

Foto: Tanjug/AP

Đoković je zaigrao furiozno na Centralnom terenu

5:1 - Novak nije materijalizovao tri set lopte, Van Rajthoven je uspeo da produži treći set, ali se u narednom gemu favorizovani Srbin pita.

5:0 - Nole je ponovo lako odservirao, u ovom periodu igre Holanđaninu je prepustio tek jedan poen na svoj početni udarac.

4:0 - Kada sipa, onda pljušti! Novaku sada sve ide, imao je i sreće prilikom loba, iskoristio je novu brejk priliku i nastavio dominaciju trećim setom...

3:0 - Treći reket planete je potvrdio brejk viška i sada je na pola puta od vođstva, Van Rajthoven deluje nemoćno posle sjajne igre u drugom setu.

2:0 - Najbolji mogući početak Đokovića. Srbin je ponovo imao priliku za brejk, a sada je iskoristio nešto slabije servise holandskog asa, pa je duplirao svoju prednost u trećem setu.

1:0 - Turbulentan finiš drugog intervala igre nije poremetio Novaka Đokovića koji je, sa samo jednim izgubljenim poenom, poveo u trećem.

Van Rajthoven je izjednačio na 1:1, pošto je drugi period igre dobio sa 6:4!

 

 

 

4:6 - Dug gem je pripao Holanđaninu, koji je poravnao na 1:1. Srbin je imao čak četiri brejk šanse, ali je baš u tim momentima Van Rajthoven izveo najbolje servise. Zakuvalo se u britanskoj prestonici, igraće se do duboko u noć...

4:5 - Nole je smanjio zaostatak, a rival u narednom gemu servira za 1:1.

3:5 - Holandski teniser je u velikom stilu potvrdio brejk i sada je na korak od egala u setovima...

3:4 - Šok na Centralnom terenu! Van Rajthoven je potpuno dominirao u polju, došao je do prilike da napravi brejk i oberučke ju je iskoristio. Odigrao je nekoliko sjajnih razmena, a sve je krunisao rutinskim volej udarcem na mreži...

3:3 - Van Rajthoven je napravio dve neiznuđenje greške na 40:15, ali je potom vratio koncentraciju i nanizao dva poena, Nole se muči u drugom setu.

3:2 - Lako je Nole dobio još jedan gem, proteklo je sat vremena igre, za sada sve ide po planu srpskog velikana u Londonu.

2:2 - Van Rajthoven je as servisom anulirao brejk priliku do koje je stigao Srbin, a potom su mu snažni početni udarci pomogli da osvoji još dva poena, čime je došao do novog izjednačenja.

 

 

2:1 -Đokovićev prvi gem bez izgubljenog poena, bez brejka na početku drugog seta. 

1:1 - Van Rajthoven je izjednačio rezultat, nije dopustio Noletu da drugi period igre započne "furiozno", poput prvog.

1:0 - Van Rajthoven je "pripretio" na 30:30, ali je Đoković bio najbolji kada je najpotrebnije, te protivniku nije dozvolio nove brejk šanse.

Novak je osvojio prvi set rezultatom 6:2!

 

 

6:2 - Maestralan poen dobio je Đoković za 30:15, uz ovacije britanske publike. Ipak, tada je Van Rajthoven napravio odličan drugi, pa prvi servis za preokret. Šestostruki šampion Vimbldona uveo je i ovaj grem u igru "na razliku", pa je izborio i set loptu, koju je protivnik spasao "bombastičnim" servisom. Međutim, drugu nije mogao, a Srbin je set završio neuhvatljivim vinerom - 1:0!

5:2 - Srpski teniser se ponovo mučio, Holanđanin je poveo sa 40:30 i mogao je da se potpuno vrati u igru, ali je tada napravio kobnu grešku, poslavši "čistu" loptu na mrežu. Novak je zatim spojio dva poena i ponovo je na "plus tri".

Republika

Foto: Tanjug/AP

Đoković vodi u 1. setu

4:2 - Momak koji je dobio specijalnu pozivnicu za učešće na Vimbldonu ponovo je odservirao "sa nulom", sve je sigurniji na svoj početni udarac...

4:1 - Novak je, izgubivši drugi poen gema, pomalo zabrinuo navijače, ali Tim nije uspeo da zakomplikuje život rivalu, koji ima veliku prednost pred finiš prvog perioda igre.

3:1 - Holanđanin je namestio nišanske sprave, odradio je sjajan servis gem, bez izgubljenog poena.

3:0 - Velike šanse propustio je holandski as da se vrati u set. Novak je rivalu dozvolio dve brejk prilike, ali ih Van Rajthoven nije realizovao. Đoković je ponovo demonstrirao sjajne servise kada je to najpotrebnije za odličan početak duela osmine finala Vimbldona.

2:0 - Novak je odmah napravio brejk! Ušao je Srbin u igru na razliku, potom je stekao i prvu brejk šansu, koju je materijalizovao greškom protivnika, nakon sjajnog pritiska!

1:0 - Siguran početak Đokovića na svom servisu, Holanđaninu je prepustio samo jedan poen za prvo vođstvo na susretu!

Počeo meč na Centralnom terenu, Đoković ili Van Rajthoven

 

 

Italijan je na kraju nadigrao Španca sa 3:1 i čeka Noleta u četvrtfinalu trećeg ovosezonskog Grend slema.

Duel je prvobitno zakazan za 18 časova na Centralnom terenu, ali je odložen jer susret Sinera i Alkarasa još uvek traje.

Đoković i Van Rajthoven do sada nisu igrali jedan protiv drugoga, a obojica su imala idealan tok turnira na londonskoj travi. Srbin je izbacio Kvona, Kokinakisa i Kecmanovića, a jedino je Korejcu prepustio set (3:1). Sa druge strane, Holanđanin je bio bolji od Delbonisa, Opelke i Basilašvilija, a u najavi meča poručio je da ne vidi razlog zbog koga ne bi slavio nad braniocem titule u glavnom gradu Engleske.

Van Rajthoven je imao sjajnu uvertiru za Vimbldon, pošto je osvojio Hertongenboš, u čijem finalu je nadigrao prvog reketa sveta, Rusa Danila Medvedeva. Ipak, on još uvek nije ni među 100 najboljih na ATP listi, pa se Nole smatra apsolutnim favoritom za prolaz u četvrtfinale, ali i odbranu titule.

Bolji iz susreta Đoković - Van Rajthoven za učešće u polufinalu trećeg Grend slema sezone igraće sa Italijanom Janikom Sinerom ili Špancem Karlosom Alkarasom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading