SRPSKA LISTA: Napadi iz Prištine ne prolaze bez napada kvazi patriota - ne brani se Kosovo bežanjem u Rumuniju

Autor:

Vesti

03.07.2022

16:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povodom novonastale situacije na Kosovu i Metohiji reagovala je Srpska lista.

SRPSKA LISTA: Napadi iz Prištine ne prolaze bez napada kvazi patriota - ne brani se Kosovo bežanjem u Rumuniju

Foto: Tanjug/F. KRAJINČANIĆ/Srpska lista

"Nikada napadi iz Prištine nisu prošli a da uz njih ne idu napadi kvazi Srba, kvazi patriota i kvazi otadžbinara koji su više od decenije na vlasti “branili” Kosovo i Metohiju tako što su bežali u Rumuniju kad su u Prištini  jednostrano prolašavali nezavisnost ili tako što su dozvoljavali da u martovskom pogromu nestaju srpska sela, ubijaju Srbe i uništavaju srpske manastira a da pri tom prstom nisu mrdnuli.

Eto tako kvazi otadžbinski pokret Slaviše Ristića, ili virtuleni odbori Vuka Jeremića bez članova, zamišljaju da treba da se brani srpski narod, ili još bolje tako što su tuđu decu za vreme svoje strahovlade slali na suzavac, šok bombe, gumene i prave metke a oni se borili za kafanskim stolom oko svinjskog i jagnjećeg pečenja.

Iluzorno je njima govoriti o borbi Aleksandra Vučića i Srpske liste za srpski narod na Kosovu i Metohiji, jer oni taj narod nikada nisu prihvatali kao svoj, jer su se od njega odrodili onog trenutka kada su molili zapadne centre da jednostranu nezavisnost Kosova priznaju, ali nakon izbora.

 Njima je krivo što Srbi i Srbija drže telekomunikacije u svojim rukama, što će držati energestki sistem u svojim rukama, što su opstali i postali jedinstveniji nego ikad, od Leška do Štrpca, i od Osojana do Kusca, jer svaki srpski uspeh za njih i njihove mentore je poraz. 

I iz poslednjih pretnji Srbi će uz svog predsednika Vučića i Srpsku listu iznaći najbolji put za ovaj narod, bez njih kao i u prethodne 23 godine, jer nam nikada nisu pomagali, već odmagali.

A što se broja rođene dece tiče, zaboravili su da pomenu da su se u njihovo vreme deca rađala samo u Mitrovačkom porodilištu a da se danas rađaju u Gračanici i Gnjilanu, i da je taj broj mnogo veći nego kada su oni odlučivali o životu i smrti na ovim prostorima, jer se tada nisu gradili kliničko bolnički centri niti zgrade fakulteta i Univerziteta, već njihove vile i palate", stoji u saopštenju Srpske liste.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading