Činilo se da će sve biti potpuno drugačije: Novakov put do finala Vimbldona posut je trnjem!

Autor:

Sport

03.07.2022

06:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prva nedelja takmičenja na travi Sveengleskog kluba privodi se kraju.

Činilo se da će sve biti potpuno drugačije: Novakov put do finala Vimbldona posut je trnjem!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Još svega 16 tenisera ostalo je u konkurenciji za osvajanje jednog od najprestižnijih teniskih trofeja, ali i pored toga može se reći da kao i na startu turnira, celokupna teniska i sportska javnost nestrpljivo iščekuje projektovano finale između dva velika rivala Novaka Đokovića i Rafaela Nadala.

Foto: Ap photo

Rafael Nadal i Novak Đoković na Vimbldonu

 

Iako se nakon samog žreba činilo da bi u svom delu "kostura" Novak Đoković imao daleko lakše protivnike u odnosu na španskog tenisera, mnogo stvari se tokom turnira promenilo. Već danas Novaka Đokovića očekuje meč osmine fiunala protiv Holanđanina Tima Van Rajthovena i u tom meču, nadamo se srpski teniser ne bi trebao da ima ozbiljnijih problema, ali veliko iskušenje sledi u borbi za polufinale. 

U okviru četvrfinala ovogodišnjeg Vimbldona, trenutno trećeplasiranom teniseru na ATP listi, "na crtu" će izaći Karlos Alkaraz ili Janik Siner i čini se da će upravo ta dvojica tenisera predstavljati najveći problem Novaku Đokoviću u pohodu na novo finale turnira na londonskoj travi.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaraz - najveća prepreka na putu ka finalu Vimbldona

 

Takođe je potpuno jasno, da bi eventualni polufinalni duel bio daleko lakši od runde pre, jer bi se u njemu srpski teniser najverovatnije sastao sa Hubertom Hurkačem ili Kasperom Rudom.

Sa druge strane, nakon velikog broja odustajanja zog povreda i virusa COVID-19, Rafaelu Nadalu se "otvorio" put ka velikom finalu. On če se u borbi za plasman među najboljih osam tenisera sastati sa Botik Van de Zandšlupom, a zatim sledi duel sa pobednikom meča u kojem se sastaju Tejlor Fric i Džejson Kubler. Donekle, nešto teži posao najbolji španski teniser bi mogao da ima u polufinalu gde bi trebao da odmeri snage sa australijancem Nikom Kirjosom.

I Novak Đoković, kao i Rafael Nadal, imaju otvoren put ka finalu i kompletan teniski svet nada se još jednom teniskom klasiku, ovoga puta na travi Sveengleskog kluba.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading