Pred sam start Vimbldona!

Autor:

Sport

27.06.2022

05:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pred sam start jednog od najznačajnijih Grend Slem turnira na svetu.

Pred sam start Vimbldona!

Foto: Tanjug/AP

U danu kada na terenima Sveengleskog kluba startuje ovogodišnji Vimbldon, interesantno je pogledati aktuelnu situaciuju na ATP listi.

Vimbldon 2022. po mnogo čemu će biti specifičan. Usled ratnih dejstava na području Ukrajine, ruskim i beloruskim teniserima zabranjeno je učešće na prestižnom turniru, a iz tih razloga i ATP je ovakvu odluku ogranizatora, sankcionisao.

Naime, teniseri koji uzmu učešće na engleskoj travi neć svoja ostvarenja krunisati bodovima, pa se već sada zna da će po okončanju ovog takmičenja doći do značajnih promena na ATP listi koja neće biti rezultat uspeha, odnosno eventualno ostvarenog neuspeha.

Kada je reč o samoj ATP listi i dalje je vodeći teniser sveta Rus, Danil Medvedev koji je u odnosu na prethodnu nedelju izgubio 205 bodova, ali sa osvojenih 7.955 poena i dalje ima prednost u odnosu na Aleksandra Zvereva. Nemac zbog povrede propušta ovogodišnji Vimbldon.

Foto: atptour.com/printscreen

ATP lista

 

Na listi TOP 5 tenisera sveta, Novak Đoković je i dalje trećeplasirani sa 145 poena više od četvrtoplasiranog Rafaela Nadala. Trenutno jedina promena na listi pet najboljih, jerste proboj Grka, Stefanosa Cicipasa koji je "preskočio" Kaspera Ruda iz Norveške.

Što se tiče srpskih tenisera, Miomir Kecmanović i Filip Krajinović i da lje trže pozicije 30. i 31. Laslo Đere i Dušan Lajović su "skliznuli" za jedno, odnosno dve pozicije pa su trenutno 57. i 64. igrač planete.

Foto: Tanjug/AP

Miomir Kecmanović - drugi reket Srbije

 

Ipak, po okončanju Vimbldona, ATP lista će izgledati sasvim drugačije.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading