Čudne stvari: Do skoro je kukao od bolova, a zatim se pojavio na terenu i počistio sve protivnike na pariskoj šljaci!

Autor:

Sport

07.06.2022

07:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otvoreno prvenstvo Francuske u tenisu je okončano trtijumfom "kralja šljake".

Čudne stvari: Do skoro je kukao od bolova, a zatim se pojavio na terenu i počistio sve protivnike na pariskoj šljaci!

Foto: Tanjug/AP

Rafael Nadal

Rafael Nadal je trijumfalno okončao ovogodišnji Rolan Garos. Suvereno je Španac u četvrtfinalu ovog turnira eliminisao Novaka Đokovića, Nemac Aleksandar Zverev je u borbi za veliko finale morao da preda meč usled povrede skočnog zgloba, a u samom finalu Norvežanin Kasper Rud bio je "nedorastao" protivnik.

Možda se ovakav ishod i mogao predpostaviti, ali neke stvari ipak upadaju u oči.

Naime, pred sam turnir u francuskoj prestonici, Rafael Nadal je imao velike probleme sa bolovima u stopalu zbog kojih je na jednom od turnira i poražen od Denisa Šapovalova, pa je čak i samo učešće na Otvorenom prvenstvu Francuske bilo dovedeno u pitanje. Na kraju je španski teniser prosto "vaskrsao" i kao što je već rečeno,na izuzetno dominantan način stigao do trofeja.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Rafael Nadal tokom finalnog susreta na Rolan Garosu

 

Stidljivo se u teniskim krugovima postavilo pitanje, kako je do svega navedenog uopšte i moglo da dođe, a kako je u razgovoru za "Sport 1" istakao nemački doktor Fric Zergel, kompletna situacija i nije najjasnija:

- Nadal je pokazao neke abnormalnosti. Imam trajnu sumnju u to što radi i što se tiče regeneracije i cele njegove atletizacije. Pored toga, Nadal dolazi iz Španije, iz zemlje koja nije baš poznata po tome što posebno pažljivo prati svoje heroje - istakao je Zergel, a prenosi "Mondo".

Nemački lekar je zatim izneo još neke šokantne tvrdnje:

- Uticajni sportisti imaju oko sebe, kako kažu, 'profesionalno okruženje' koje brine od ishrane do uzimanja onoga što je inicijalno dozvoljeno sofisticiranim oblicima fizioterapije, tj. znaju kako funkcioniše telo štićenika i kada će dostići granice koje neće prekoračiti dozvoljeno. Postoji dovoljno tehnika za prikrivanje primenjenog dopinga. Decenijama sam pratio događaje i napravio sam sliku. Tenis je u prva četiri sporta kada je u pitanju doping - zaključio je Fric Zergel.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading