Nema boljeg na šljaci: Legendarni švedski teniser oduševljen Rafaelom Nadalom!

Autor:

Sport

06.06.2022

07:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španski kralj šljake ostvario je novi uspeh na Otvorenom prvenstvu Francuske.

Nema boljeg na šljaci: Legendarni švedski teniser oduševljen Rafaelom Nadalom!

Foto: Printscreen/Eurosport

Mats Vilander

U velikom finalu Rolan Garosa, Rafael Nadal je savladao Norvežanina Kaspera Ruda i stigao do rekordne 14. titule na pariskom Gred Slemu.

Ovo pobedom i definitivno je jasno da će narednog ponedeljka, 13. juna Novak Đoković biti prinuđen da prepusti poziciju "broj jedan" na ATP listi, a nakon finalnog meča, legendarni švedski teniser Mats Vilander je za "Eurosport", na sva usta hvalio španskog tenisera:

- Svedočimo pisanju istorije od strane Rafe, znali smo to i pre, sad još više. Džon Mekinro je rekao da ovaj rekord nikad neće biti srušen, ne, zaista neće biti oboren na grend slemu. Da li će ovaj rekord biti potučen u bilo kom sportu koji se igra na godišnjoj bazi? To je pravo pitanje - istakao je pedesetsedmogodišnji, nekada trostruki osvajač pariskog turnira.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Rafael Nadal - rekorderd Rolan Garosa

 

Nije Mats Vilander krio ni oduševljenje najavom da će Rafael Nadal nastaviti profesionalnu tenisku karijeru:

- Ne ide on nikud! To kako je izgledao na 3:1 u drugom setu. Teško da može biti boljeg meča na šljaci. Naverovatan je. Mislio sam da će u nekom momentu da se pokaže koliko ima godina, da će modernost Rudove igre da se isplati, ali nije se to desilo. Igrao je Rafa pametno velike poene, mogu samo da zamislim šta je Rud osećao tokom meča. Nemoguće je! Takođe, mislim da je ovo najslađa titula za Nadala. Prvo, nije znao da li će moći da igra, svako jutro se budio s tim pitanjem. Ali sada moramo da se fokusiramo ne na 14, već na 22. titulu. Ima dve više od Novaka i Rodžera, to bi mogao da bude razlog da bude najbolji svih vremena. Opet, on je tako skroman i kako stvari stoje, izgleda da će nastaviti - zaključio je Vilander.

Inače, kada je reč o statistici i kada posrmatramo samo "Open eru" Otvorenog prvenstva Francuske, Rafael Nadal je appsolutni favorit po broju osvojenih titula. Trenutno ih ima 14, a iza njega se nalaze Bjern Borg sa šest, dok Mats Vilander, Ivan Lendl i Gustavo Kuerten imaju po tri trofeja na pariskoj šljaci.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading