Karijera nije iznad moje sreće: Rafael Nadal najavio planove za budućnost!

Autor:

Sport

06.06.2022

12:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ispisao je nove stranice Otvorenog prvenstva Francuske.

Karijera nije iznad moje sreće: Rafael Nadal najavio planove za budućnost!

Foto: Tanjug/AP

Rafael Nadal

U četvrtfinalu ovogodišnjeg Rolan Garosa, najbolji španski teniser svih vremena Rafael Nadal savladao je još uvek najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića. U borbi za veliko finale, Nemac Aleksadar Zverev je bio prinuđen da preda meč, a u samom finalu Rafael Nadal je bez većih poteškoća stigao do trofeja savladavši Kaspera Ruda u tri odigrana seta i šest izgubljenih gemova.

Tokom celokupnog turnira u medijima se provlačila priča da Rafael Nadal ima problema sa povredom, spekulisalo se da će mu ovo biti i poslednji Grend Slem u Parizu, a po osvajanju pehara, Španac je "otvorio dušu" u razgovoru za "Marku".

Republika

Foto: Tanjug/AP

Rafael Nadal sa peharom Rolan Garosa 2022.

 

Nadal je konačno otkrio istinu vezanu za tvrdnje da uskoro završava profesionalnu karijeru:

- Morao bih da pričam sam sa sobom o tome, mirno, jer bi to bila životna odluka, da znam da li se isplati biti pola godine odsutan, bez sigurnosti bilo čega. Morao bih bolje da razumem stvari da bih doneo tu odluku koju trenutno nisam spreman da donesem. Karijera mi je bila prioritet celog života, ali nije iznad moje sreće. Ako sam i dalje srećan, nastaviću, ako ne, radiću nešto drugo.

Osvrnuo se Rafael Nadal i na terapiju koju će lekarska ekipa primeniti:

- Injekcije u nerve su mi dobro prošle, sada idem da uradim tretman koji se sastoji od intervencije na dva nerva. Ovo je nešto što mi je dobro funkcionisalo i što mi je otklonilo bol u prošlosti. Sastoji se od injekcija pulsirajućom radiofrekvencijom koje bi mi mogle pomoći da smanjim osećaj koji imam u mom stopalu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Da li je kraj karijere blizu?

 

Na kraju je rekordni osvajač trofeja na Rolan Garosu možda i najavio kakva će njegova skorašnja odluka biti, a koja se odnosi na (ne(nastavak karijere:

- Nadam se da ću nastaviti da igram jer sam u prelepom trenutku, neočekivanom u ovom trenutku moje karijere. Poklon je nastaviti da igram u ovoj starosnoj dobi. Uradićemo stvari koje je razumno moguće da nastavim sa igranjem - zaključio je Nadal u razgovoru za špansku "Marku", a prenosi "Telegraf".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading