DILEME VIŠE NEMA: Trofej Rolan Garosa će pripasti nekome od njih – Okončani su svi četvrtfinalni susreti na pariskoj šljaci!

Autor:

Sport

02.06.2022

06:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Konačno je sve poznato...

DILEME VIŠE NEMA: Trofej Rolan Garosa će pripasti nekome od njih – Okončani su svi četvrtfinalni susreti na pariskoj šljaci!

Foto: Tanjug/AP

Nakon Rafaela Nadala, Aleksandra Zvereva i Marina Čilića, sportska i teniska javnost je saznala i ime četvrtog polufinaliste ovogodišnjeg Otvorenog prvenstva Francuske.

Na duel, verovatno i najvećem iznenađenju ovogodišnjeg Rolan Garosa, hrvatskom teniseru Marinu Čiliću, izaći će trenutno osmi teniser na ATP listi, Norvežanin Kasper Rud.

U duelu sa Dancem Holgerom Runeom, Norvežanin je slavio nakon četiti odigrana seta.

Kasper Rud – Holger Rune 3:1 (6:1, 4:6, 7:6, 6:3)

Odlično je Norvežanin otvorio susret. Već na početku je vezao čak pet osvojenih gemova, a uz to i dva brejka, pa se pitanje osvajača prvog seta nije dovodilo u pitanje.

U drugom setu se vodila velika borba. U prva četiri gema svaki teniser je uspevao da odbrani svoj servis, a zatim su usledila dva brejka. Prvo je Rune uzeo servis rivalu, ali mu se Norvežanin revanširao u narednom. Pitanje osvajača seta rešeno je tek u desetom gemu drugog seta kada je Holger Rune stigao do svog drugog brejka u setu.

Slična situacija viđena je i u trećem setu. Obojica tenisera su stigla do jednog brejka, pa je o osvajaču seta odlučivao taj-brejk. Tu je Kasper Rud bio dalko bolji rival na terenu i rezultatom 7:2 stigao do seta.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Kasper Rud - proslava plasmana u polufinale Rolan Garosa

 

Pitanje pobednika ovog četvrtfinalnog duela rešeno je u osmom gemu četvrtog seta kada je Kasper Rud ostvario brejk, a zatim rutinski odbranio svoj servis i proslava ulaska u polufinale je mogla da počne.

U borbi za veliko finale Grend Slem turnira u Parizu, Kasper Rud će se u petak 3. juna sastati sa Marinom Čilićem.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading