IMA LI MESTA KRITICI? Novaku samo dolivaju so na ranu – Sedmostruki Grend Slem šampion razočaran igrom najboljeg tenisera sveta!

Autor:

Sport

01.06.2022

09:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Utisci nakon sinoćnjeg teniskog klasika i dalje se ne smiruju.

IMA LI MESTA KRITICI? Novaku samo dolivaju so na ranu – Sedmostruki Grend Slem šampion razočaran igrom najboljeg tenisera sveta!

Foto: Tanjug/AP/profimedia

Sa raznih strana sveta javljaju se stručnjaci koji komentarišu dešavanja viđena na pariskoj šljaci, a svoje viđenje izneo je i nekadašnji sedmostruku osvajač Grend Selem trofeja, a sada istaknuti teniski analitičar Mats Vilander.

Vilander je u komentaru na „Eurosportu“, nakon duela Novaka Đokovića i Radaela Nadala, istakao:

- Neverovatan meč! Na 5:2 u četvrtom setu sam pomislio da bi Nadal mogao možda da odustane, da se koncentriše na peti. Međutim, počeo je da udara jače, kao da je ponovo pronašao svoj ritam. Odjednom, Novak je postao pomalo neoprezan u tom poslednjem setu. Nije radio ono u čemu je najbolji na svetu, nije izvršavao zadatke koje je sebi zadao - istakao je nekadašnji švedski teniser.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Rafael Nadal pred teniski klasik na Rolan Garosu

 

Tokom profesionalne teniske karijere koja je trajala od 1981. do 1996. godine, Mats Vilander je tri puta podizao pehar na Rolan Garosu i to 1982. godine kada je u finalu savladao Giljerma Viljasa 3:1 (1:6, 7:6, 6:0, 6:4), zatim 1985. kada je bio bolji od Ovana Lendla 3:1 (3:6, 6:4, 6:2, 6:2) i 1988. godine kada je na pariskoj šljaci u borbi za trofej bio bolji od Enrija Lakonta 3:0 (7:5, 6:2, 6:1).

U svojim vitrinama, nekadašnji švedski teniser ima i tri trofeja sa Australijan opena (1983, 1984. i 1988), kao i jedan trofej osvojen na US Openu 1988. godine.

Pedesetsedmogodišnji Vilander već nekoliko sezona bavi se teniskom analitikom kada su najveći svetski teniski turniri u pitanju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading