AH, TI PETERCI! OVO je KOŠTALO Srbiju MEDALJE u Dohi!

Autor:

Sport

13.02.2024

19:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Postolje se čeka od sada već davne 2021. godine.

AH, TI PETERCI! OVO je KOŠTALO Srbiju MEDALJE u Dohi!

Foto: Profimedia

Vaterpolo reprezentacija Srbije

Vaterpolo reprezentacija Srbije poražena je od Hrvatske rezultatom 15:13 u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Dohi, a ovo je drugi put u samo dva meseca da "Delfini" polažu oružje u četvrtfinalu velikog takmičenja.

Srbija je na Evropskom prvenstvu u Zagrebu poražena od Mađarske nakon lošijeg izvođenja peteraca, a paradoksalno, opet nas je loš šut sa linije pet metara koštao prolaza u borbu za medalje.

Ne možemo reći da se izabranici Uroša Stevanovića nisu borili, ali od ekipe koja je bila strah i trepet u svetskom vateroplu, tri godine bez medalje je predug period.

Kada se igrač više ne iskoristi u pet situacija u nizu, kada se promaše dva peterca, ne može se očekivati bolji rezultat.

Delovalo je u Dohi da je Srbija konačno prava, tri pobede u grupnoj fazi i sigurna igra ulivali su nadu da je vreme za odličje, ali previše tehničkih grešaka ponovo nas je ostavilo praznih ruku.

Glavni cilj sa ovog takmičenja je ispunjen, Srbija je obezbedila olimpijsku vizu, ali to ne zadovoljava apetite nacije koja je od "Delfina" navikla na medalje.

Važno je napomenuti da je izvršena smena generacija, nema više igrača poput Filipa Filipovića ili Andrije Prlainovića, ali kvalitet itekako postoji.

Dušan Mandić i Strahinja Rašović su najiskusniji i možda i najbolji igrači ovog tima, ali upravo njihovi promašeni peterci ovog puta su koštali  Srbiju boljeg rezultata.

Republika

Foto: K.Vulović Vaterpolo Savez Srbije

Vaterpolo reprezentacija Srbije

 

Uroš Stevanović je čitav meč prilično mirno pratio situaciju, a na to nismo navikli od bivšeg selektora Dejana Savića.

Srbija mora da ide na zlato u Parizu, a to je glavni cilj ove generacije. I dalje smo aktuelni olimpijski šampioni, i sve sem odličja u "gradu svetlosti" smatralo bi se velikim neuspehom.

Vremena do Olimpijskih igara ima, ali pristup mora da se promeni.

Možda su ovi bolni porazi lekcija, a da li se iz neuspeha izvukla pouka ostaje da vidimo na velikoj sceni u julu mesecu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading