HRVATSKA PORAZILA SRBIJU: Loša realizacija KOŠTALA "Delfine" POLUFINALA!

Autor:

Sport

13.02.2024

16:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Promašeni peterci i slaba igra sa igračem više presudli.

HRVATSKA PORAZILA SRBIJU: Loša realizacija KOŠTALA "Delfine" POLUFINALA!

Foto: Starsport

SRBIJA - HRVATSKA   13:15

 

Vaterpolo reprezentacija Srbije poražena je od Hrvatske rezultatom 15:13 u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Dohi.

Izabranici Uroša Stevanovića nisu uspeli da se plasiraju među četiri najbolje selekcije na planeti, a stiče se utisak da su "Delfini" pobedili sami sebe.

Gledali smo tvrd meč i egal u Dohi. Igralo se gol za gol, uz puno isključenja na obe strane, a Hrvati su se bolje branili u ovakvim situiacijama.

Imala je Srbija svoje šanse, vodili smo sa dva gola prednosti u 13. minutu meča, ali su Hrvati uspeli da se vrate i na poluvreme se otišlo uz egal.

Treća četvrtina donela je još žešću borbu, praktično svaki napad se igralo sa igračem više, ali naši momci nisu koristili svoje prilike. Dušan Mandić je promašio peterac, razbranio se Bijač, dok Filipović sa druge strane nije bio raspoložen.

Pet napada u nizu Srbija nije iskoristila prednost u bazenu, tako da je zaostatak od jednog gola pred poslednju deonicu bio prihvatljiv.

Četvrti period donosi još jaču borbu, prštalo je u bazenu na sve strane. Igralo se gol za gol, ali je Strahinja Rašović promašio još jedan peterac za Srbiju.

Na 1:40 do kraja, Mandić dobija "brutaliti"(isključenje bez prava zamene), te je Srbija do kraja susreta igrala sa igračem manje u napadu i odbrani.

Na kraju, poraz "Delfina" i gorak utisak jer su sve imali u svojim rukama.

Srbija će u borbu za plasman od petog do osmog mesta, a odmeriće snage sa poraženim iz duela Mađarska - Francuska, dok će Hrvati u polufinalu igrati protiv pobednika pomenutog susreta.

 

KRAJ MEČA

32. minut - Kraj utakmice, poraz Delfina.

31. minut - Tajm-aut Stevanovića. Ne koristimo napad, Srbija je pred porazom. Mandić je isključen, dobio je crveni karton bez prava zamene. Peterac za Hrvatsku, pogađa Fatović.

Lukić pogađa gol, ali nema više nade.

30. minut - Ponovo igrač više za Hrvatsku i tajm-aut Tucak. Gol Burića.

29. minut - Sava Ranđelović dobija novo isključenje i za njega je meč završen. Fatović postiže gol. Peterac za Srbiju. Rašović uzima odgovornost i promašuje. Bijač mu skida udarac. Drugi promašen peterac za Srbiju u ovom meču. Ne koristimo ni igrača više, Rašović pogađa stativu.

28. minut - Igrač više za Srbiju, Kvržić završava meč. Goooool za Strahinju Rašovića! Nerešeno je!

27. minut - Treća lična greška Drašovića, Hrvati imaju igrača više. Odbranili smo se!

26. minut - Žuvela postiže pogodak iz daljine, fenomenalan udarac. Loš napad Srbije, nova bačena lopta.

25. minut - Prvi napad u poslednjoj deonici za Hrvatsku, Lončar pravi faul u napadu. Obostrano isključenje. Strahinja Rašoviić postiže gol, Nerešeno je 

KRAJ TREĆE ČETVRTINE

24. minut - Ponovo igrač više za Srbiju, Bijač ponovo brani.

23. minut - Srbija se ponovo brani, odbrana funkcioniše, problem je trenutno u napadu. Ponovo igrač više za Srbiju. Vico postižee gol! Konačno smo iskoristili prednost u bazenu.

Igrač više za Hrvatsku, Petar Jakšić završava meč. Fatović donosi novu prednost Hrvatima.

22. minut - Novi igrač više za Srbiju, tajm-aut Stevanović. Peterac za "Delfine"! Mandić promašuje, preciznije Bijač mu brani udarac.

21. minut - Lončar dobija isključenje, ponovo imamo igrača više, i opet tehnička greška. Neverovatno. Nikako ne koristimo prednost u bazenu.

20. minut - Igrač više za Hrvatsku, Tucak traži tajm-aut. Bez golova u trećoj četvrtini nakon četiri minuta igre. Žuvela postiže pogodak.

19. minut - Divna odbrana Filipovića, ali nismo iskoristili napad. Velika borba u Dohi, svaki gol je zlata vredan.

18. minut - Odbranili smo se i ponovo imamo igrača više, ali opet tehnička greška, pogrešno dodavanje.

17. minut - Igrač više za Srbiju, ali loša realizacija.

POLUVREME

16. minut - Peterac za Srbiju, Mandić pretvara u gol! Ponovo igrač više za Hrvatsku i ponovo gol preko centra, Rino Burić.

15. minut - Ubović postiže fantastičan gol sa pozicije centra. Hrvati odmah odgovaraju, Lazić pogađa jako težak šut.

15. minut - Ponovo igrač više za Hrvatsku, Burić izjednačava.

13. minut - Goool Jakšić, još jedna bomba kapitena Srbije! Prvi put imamo dva gola razlike! Odgovara Fatović

13. minut - Gooool Jakšića, sjajan udarac, Bijač je bio nemoćan.

11. minut - Gol za Lončara, novo izjednačenje. 

9. minut - Igrač više za Srbiju i goool! Đorđe Vučinić!

KRAJ PRVE ČETVRTINE

8. minut - Gol Strahinje Rašovića, izjednačenje!

7. minut - Treći put u meču smo imali igrača manje, ali smo se odbranili

6. minut - Harkov postiže još jedan gol. 

5. minut - Nemanja Vico postiže gol za našu selekciju. Divan šut iz okreta. Izgubljena lopta Hrvata, šansa za izjednačenje. Fauliran je Vico, imamo igrača više, a Ranđelović postiže gol!

4. minut - Igrač više za Srbiju, ali Rašović promašuje.Gol Hrvata iz kontre, Harkov.

3. minut - Peterac za Hrvatsku, Ranđelović faulira Vrlića. Gol Marinića Kragića. Faul u napadu za Srbiju, Hrvatska ima kontru i novo isključenje za Ubovića. Strahinja Rašović divno blokira šut protivnika, odbramili smo se.

2. minut - Prvo isključenje i za Hrvatsku, Kržić faulira Ubovića. Bijač je odbranio dva šuta Rašoviću, ali ostaje napad za Srbiju. Dušan Mandić postiže prvi gol za "Delfine"!

1. minut - Prvi napad za selekciju Hrvatske, bili su brži u plivanju. Prvo isključenje za Srbiju, Petar Jakšić. Žuvela postiže gol, Hrvati koriste igrača više.

POČELA JE UTAKMICA

Sudije: Jorgos Stavridis (Grčka), Frank Ome (Nemačka)

Srbija: Filipović, Mandić, S. Rašović, Ranđelović, P. Jakšić, Vučinić, Drašović, N. Jakšić, Vico, Ubović, Lukić, V. Rašović, Mitrović

Hrvatska: Bijač, Burić, Fatović, Lončar, Biljaka, Vukićević, Zuvela, Marinić Kragić, Vrlić, Harkov, Krzić, Anić

PRE MEČA

Vaterpolo reprezentacija Srbije igra meč četvrtfinala Svetskog prvenstva u Dohi protiv selekcije Hrvatske, duel počinje u 17.00 časova.

Delfini su obezbedelili plasman među osam najboljih prvim mestom u grupi pošto su redom savladali Japan, Crnu Goru i SAD.

Hrvatska je imala nešto teži put, poraženi su u grupnoj fazi od selekcije Španije, tako da su morali prolaz da traže kroz osminu finala, gde ih je čekala Kina, ali su izabranici Ivice Tucaka bili i više nego ubedljivi (22:4)

Oba tima su obezbedila vizu za Olimpijske igre, ali je ulog ipak veliki - borba za medalje!

 

 

Ivica Tucak

- Ne treba mnogo trošiti reči o rivalu, bez obzira što od Olimpijskih igara u Tokiju nisu osvojili medalju. Srbija je vaterpolo velesila i uvek imam sjajnu reprezentaciju. Što se nas tiče mi smo, verujem u energetskom pogledu spremni, mada nas je Evropsko prvenstvo 'izmasakriralo', kako fizički, tako i psihilki, ali ne treba se sada na to vraćati. Mislim da smo se odmorili, da su igrači spremni i svesni što nas čeka - rekao je selektor Hrvatske

 

 

Stefan Ćirić

- Hrvatska je u odnosu na Evropsko prvenstvo u Zagrebu samo malo promenila tim. Nema povređenog Bukića tu je iskusni centar Krapić. Na golu nije više kao rezerva Popadić, priliku je dobio Anić. Sve ostalo je isto. Zna se kakav je ulog u četvrtfinalu, prvi finalni susret na svakom šampionatu - rekao je prvi pomoćnik selektora Srbije

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading