SRBIJA DOBILA RIVALA: "Delfini" saznali ime protivnika u četvrtfinalu Svetskog prvenstva!

Autor: P. Z.

Sport

11.02.2024

11:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dileme više nema, a realno je nije ni bilo.

SRBIJA DOBILA RIVALA: "Delfini" saznali ime protivnika u četvrtfinalu Svetskog prvenstva!

Foto: Profimedia

Vaterpolo reprezentacija Srbije

Vaterpolo reprezentacija Srbije sastaće se u četvrtfinalu Svetskog prvenstva sa selekcijom Hrvatske, koja je u osmini finala deklasirala Kinu rezultatom 22:4 (5:2, 5:1, 6:1, 6:0).

Na taj način, "barakude" su se pridružile "delfinima", koji su kao prvoplasirani iz grupne faze preskočili osminu finala i direktno su imali plasman u četvrtfinale.

Kao što se i očekivalo, reprezentacija Hrvatske je lako izašla na kraj sa nejakim Kinezima, koji nisu uspeli da pruže nikakav otpor. Već u prvoj četvrtini je bilo jasno u kom smeru ide meč, a pitanje pobednika je maltene rešeno u drugoj, dok su treća i četvrta Hrvatima poslužile kao lakši trening.

Zanimljiva stvar sa ovog meča je da su se u strelce upisali svi hrvatski vaterpolisti, izuzev golmana. Najbolji strelac na meču bio je Konstantin Harkov, koji je postigao četiri pogotka.

Trijumfom nad Kinom i plasmanom u četvrtfinale, Hrvatska se priključila reprezentacijama koje su već imale obezbeđenu olimpijsku vizu, a među njima je i Srbija. U ovom trenutku vizu za Olimpijske igre imaju Francuska, Španija, Mađarska, Grčka, Srbija, Hrvatska, SAD, Australija, Japan, Južna Afrika.

Vaterpolo klasik u četvrtfinalu na programu je u utorak od 17 časova, a pobednik tog meča će se u polufinalu sastati sa boljim iz meča u kom igraju Mađarska i Francuska ili Australija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading