SKANDALOZNA PLJAČKA: Brazilke ISPREBIJALE naše košarkašice, sudije ćutale kao zalivene (VIDEO)

Autor: P. Z.

Sport

11.02.2024

11:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nezapamćeni skandal dogodio se u Belemu.

SKANDALOZNA PLJAČKA: Brazilke ISPREBIJALE naše košarkašice, sudije ćutale kao zalivene (VIDEO)

Foto: Twitter printscreen/Pluton45873221

Brazilka udara srpsku košarkašicu

Kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre doneo je izuzetno uzburkane emocije u dvoranu "Giljerme Paraense", gde su najbolje košarkašice Srbije pokazale svoju hrabrost i izborile se za važnu pobedu protiv domaćina Brazila rezultatom 72:65. Iako su se suočavale sa brojnim opstrukcijama tokom meča, naše devojke su uspele da trijumfuju i utišaju brazilsku publiku.

Atmosfera u dvorani bila je zaista paklena, a sudije Batista, Bartel i Gedvilas nisu olakšale situaciju našim devojkama. Naime, u poslednjoj deonici, kada se rezultat lomio, Brazilke su se trudile da izdejstvuju svoju prednost i rukama i nogama, ali popularne "lavice" nisu dozvolile da ih slome.

Sudijska trojka nije prošla neprimećeno, posebno zbog nekoliko odluka koje su izazvale burne reakcije. Jedna od njih bila je nedosuđeni nesportski faul nad našom Jovanom Nogić, koji je izazvao zaprepašćenje kod ljubitelja košarke širom sveta.

Osim toga, postojala je sumnja u ispravnost odluka arbitara koje su išle na štetu naše reprezentacije, a jedna od najbizarnijih je svakako i nedosuđen faul nad Ivon Anderson, koja je dobila udarac po ruci. Umesto faula nad amerikankom sa srpskim pasošem, arbitri su dodelili loptu Brazilkama.

Uprkos svim izazovima, naše devojke su pokazale izuzetnu hrabrost i odlučnost, što je rezultiralo zasluženom pobedom. Ipak, propuštena prilika za još ubedljiviju pobedu ostavila je gorak ukus, ali istovremeno naglasila koliko su naše košarkašice bile nadmoćne na terenu.

Nakon herojskog trijumfa nad Brazilom, naša reprezentacija se okreće poslednjem meču kvalifikacionog turnira protiv Australije. S obzirom na dosadašnje napore i izuzetnu borbenost, sigurni smo da će naše lavice pružiti sve od sebe kako bi overile vizu za Olimpijske igre u Parizu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading