SRBIJA SRUŠILA BRAZIL: Ivana promašila direktan plasman na Olimpijske igre!

Autor: P. Z.

Sport

11.02.2024

07:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izabranice Marine Maljković i dalje imaju velike šanse da se nađu u Parizu.

SRBIJA SRUŠILA BRAZIL: Ivana promašila direktan plasman na Olimpijske igre!

Foto: KSS

Srbija - Brazil

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije je u noći između subote i nedelje savladala nacionalni tim Brazila rezultatom 72:65 (23:20, 16:18, 17:16, 16:11), u drugom kvalifikacionom meču za učešće na Olimpijskim igrama.

Košarkašice Srbije napravile su značajan uspeh i korak ka Parizu, posle poraza od Nemačke u prvom kolu i pred susret sa Australijom u poslednjem.

Meč je rešen u poslednjih nekoliko minuta igra, kada su Brazilke promašile šut i faulirale Ivanu Racu, koja je na sedam razlike dobila šansu da sa dva bacanja donese Srbiji direktan plasman na Olimpijske igre.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FIBA (@fiba)

Nažalost, pogodila je prvo, ali ne i drugo slobodno bacanje, pa Olimpijske igre nisu matematički obezbeđene jer je Srbiji bila potrebna pobeda od 8 razlike da bi posle meča sa Brazilkama overila vizu za Olimpijske igre u Parizu.

Najistaknutija igračica na terenu bila je srpska reprezentativka Ivon Anderson sa 30 poena i osam skokova, a pratila ju je Dragana Stanković, jedna od veteranki našeg državnog tima, koja je sa 19 koševa i deset uhvaćenih lopti ostvarila dabl-dabl učinak.

Košarkašicama Srbije u nedelju od 21 čas po srednjeevropskom vremenu predstoji poslednji kvalifikacioni meč, a rivalke će im biti reprezentativke Australije. Ako naše devojke pobede, sigurno idu u Pariz. U suprotnom, čekamo rezultat duela Brazil - Nemačka. Ukoliko Nemačka pobedi, ili izgubi sa manje od sedam poena razlike, Srbija ide na OI, kao i u slučaju da Brazil pobedi sa osam ili više poena razlike, jer u tom slučaju Nemačka ostaje bez plasmana na OI.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading