MRZE GA IZ DNA DUŠE: Navijači izvređali Jokića!

Autor: P. Z.

Sport

10.02.2024

07:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne podnose ga samo zato što je najbolji.

MRZE GA IZ DNA DUŠE: Navijači izvređali Jokića!

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić

Najbolji košarkaš planete Nikola Jokić se drugu uzastopnu nedelju našao na vrhu MVP trke.

Džoker je tu poziciju preuzeo nakon što je Džoel Embid ispao iz borbe za laskavo priznanje, a njegovi mrzitelji su zbog toga već počeli sa kukanjem, koje se prošle sezone ispostavilo kao odlična taktika da se Somborcu oduzme MVP titula.

Za razliku od prošle sezone kada je Embid lično kukao i molio da dobije nagradu za najkorisnijeg igrača lige, ovog puta to rade fanovi Janisa Adetokumba i Donovana Mičela.

- Činjenica da su Jokić i Gildžus-Aleksander ispred Janisa u MVP trci je kriminalna - napisao je na Tviteru jedan Adetokumbov ljubitelj.

- Kako je jeb*no moguće da je Donovan Mičel osmi (zapravo je deveti prim. aut)? Dosta mi je više da gledam ove glupe rang liste MVP trke na kojima Jokić jeb*no ne može da bude ispod drugog mesta. Dođavola, on je odličan igrač, ali nije toliko bolji od ostalih sa liste da njegova guz*ca mora ostati prva konstantno - besan je bio jedan Mičelov fan.

Ove sezone, Jokić u proseku beleži 26,2 poena, 12,2 skoka i devet asistencija po meču. Za razliku od njega, Janis ima 30,7 poena, 11,2 skoka i 6,3 asistencija po utakmici, dok je Mičelov prosek 28,5 poena, 5,5 skokova i 6,3 asistencije.

Dakle, Adetokumbo i Mičel su od Jokića bolji samo po broju postignutih koševa, ali kada se u matematičku jednačinu ubace asistencije, jasno se vidi da Nikola proizvede više poena ukupno od njih dvojice. Uz to, Džoker je i skakački dominantan, pa ove prozivke nemaju baš nikakvu osnovu.

Podsetimo, Jokić je u sezonama 2020/21 i 2021/22 osvajao MVP nagrade, a isto priznanje zaslužio je i prošle godine. Međutim, njegov najveći rival Džoel Embid je uspeo da iskuka nagradu i da mu ničim izazvano ona bude dodeljena. Ipak, kada je došao plej-of, Srbin je tu pokazao ko je najbolji i dominantno je vodio Denver Nagetse do prve titule u istoriji franšize, a na kraju mu je pripala nagrada MVP finala.

Nikola Jokić vs Džoel Embid

Najbolji košarkaš današnjice Nikola Jokić stigao je u NBA ligu 2015. godine, 12 meseci nakon što su ga Denver Nagetsi birali sa 41. pozicije na draftu. Džoker je prvu sezonu u najjačoj ligi na svetu započeo stidljivo, ali je ubrzo pokazao raskošan talenat i izborio je mesto startera u ekipi iz Kolorada, a na kraju je izabran i u najbolju petorku rukija.

Nakon toga se Jokić vinuo u nebesa i pokazao je da mu je samo nebo granica. U poslednjih pet godina je konstantno biran za jednu od dve najbolje petorke lige, a od 2019. nije propustio nijednu Ol-star utakmicu.

Do najviših visina je stigao 2021. godine, kada je po prvi put osvojio MVP nagradu, a isto je učinio i naredne sezone. Svi su očekivali da će potom i treći put zaredom osvojiti priznanje za najkorisnijeg igrača lige, ali mu je ono pod sumnjivim okolnostima izmaklo i dodeljeno je Džoelu Embidu. Ipak, to je samo probudilo srpski inat kod Nikole, koji je u plej-ofu dominantno odveo Nagetse do prvog šampionskog prstena u istoriji lige, a na kraju je nagrađen i titulom MVP finala.

Sa druge strane, Džoel Embid je iste godine izašao na draft kao Nikola i Siksersi su ga birali sa treće pozicije. Ipak, na njegov debi se čekalo pune dve godine zbog povreda, pa je tako tek u sezoni 2016/17 bio u najboljoj ruki petorci.

Kamerunac je na Ol-star utakmici debitovao godinu dana pre Jokića, pa kako isto nije propuštao taj spektakl, ima jedno učešće više od Srbina. Embid godinama unazad važi za Nikolinog najvećeg rivala, ali je uvek kaskao za njim, pošto je svoju prvu i jedinu MVP nagradu "iskukao" nakon Jokićeve dve, a šampionskom prstenu za sada nije ni prišao.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading