JOKIĆ MVP NBA LIGE! Embid DEFINITIVNO ISPADA iz trke, a evo i ZAŠTO!

Autor:

Sport

06.02.2024

16:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sada je sve jasno.

JOKIĆ MVP NBA LIGE! Embid DEFINITIVNO ISPADA iz trke, a evo i ZAŠTO!

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić i Džoel Embid

Embid podvrgnut operaciji i pauzira četiri nedelje zbog povrede kolena

Filadelfijin centar Džoel Embid će biti van terena najmenje četiri nedelje nakon što je podvrgnut operaciji u utorak kako bi rešio problem sa povredom lateralnog meniskusa na levom kolenu. 76ersi nisu objavili tačan datum Embidovog povratka, ali je izvesno da će, s obzirom na prirodu povrede, propustiti značajan period vremena. Embid, osvajač poslednje dve titule najboljeg strelca NBA lige, povredio je levo koleno prošlog utorka u porazu protiv Golden Stejta.

Jokić MVP NBA lige

 

Ovo znači samo jedno - Nikola Jokić će gotovo sigurno biti MVP NBA lige! Džoel je i pre povrede bio na putu da prekrši pravilo o minimalnom broju utakmica, koje je prvi put na snagu stupilo u sezoni 2023/24. Prema ovom pravilu, košarkaš mora da odigra minimum 65 utakmica u ligaškom delu sezone (i u svakoj od njih odigra makar 20 minuta) kako bi uopšte stekao uslov za kandidaturu za MVP. Dakle, u najboljem slučaju igrač sme da propusti 17 mečeva, a ukoliko izostane sa jednog više, automatski ispada iz konkurencije za ovu prestižnu nagradu.

Embid je već bio blizu toga, pošto ih je propustio 14, a nakon ove informacije, izvesno je da će premašiti brojku, tako da je sada trka praktično i rešena.


Embidove povrede u ovoj sezoni

Embid je već imao problema sa povredama kolena tokom ove sezone, što je uticalo na njegovu prisutnost na terenu i performanse. Iako je uspeo da nastavi sa izvanrednim igrama kada je bio zdrav, povrede su ga sprečavale da pruži kontinuirane nastupe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading