OGROMAN USPEH: Srpska štafeta izborila vizu za OI i plasman u finale SP!

Autor: P. Z.

Sport

11.02.2024

10:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki rezultat napravili su naši plivači.

OGROMAN USPEH: Srpska štafeta izborila vizu za OI i plasman u finale SP!

Foto: Starsport

Na Svetskom prvenstvu u Dohi, srpska muška štafeta 4 x 100 slobodno ostvarila je izuzetan uspeh plasiravši se u finale i time osigurala vizu za učešće na Olimpijskim igrama u Parizu.

Njihovo vreme od 3:14,42 ih je svrstalo na šesto mesto, čime su automatski obezbedili plasman na Olimpijadu. Ovo će biti drugi put da će Velimir Stjepanović, Andrej Barna, Nikola Aćin i Uroš Nikolić zajedno nastupiti na Olimpijskim igrama, nakon njihovog učešća na Igrama u Tokiju.

Ovaj uspeh samo je nastavak niza sjajnih rezultata srpskih plivača na međunarodnoj sceni. Njihovi kontinuirani uspesi i plasmani u odlučujuće trke na najvećim takmičenjima jasno pokazuju kvalitet i posvećenost srpskog plivačkog tima.

Pored štafete, i Đurđe Matić ostvario je zapažen rezultat na Svetskom prvenstvu. Njegovo vreme od 23,97 u trci na 50 metara delfin bilo je dovoljno za plasman na 29. mesto. Iako nije uspeo da se plasira u polufinale, Matić je demonstrirao svoj talenat i sposobnost na međunarodnoj sceni.

Finalno takmičenje štafeta 4 x 100 slobodno na programu je u 18.32 časova po srpskom vremenu, gde će srpski plivači imati priliku da još jednom pokažu svoj talenat i borbenost.

Srbija sa nestrpljenjem očekuje nastupe svojih plivača na Olimpijskim igrama u Parizu, uz nadu da će postići još veće uspehe i obradovati naciju svojim izuzetnim trkama u vodi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading