SRBIJA PREGAZILA CRNU GORU! "Delfini" RAZBILI komšije za DRUGU pobedu na SP!

Autor:

Sport

07.02.2024

16:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ubedljiva pobeda vaterpolista.

SRBIJA PREGAZILA CRNU GORU! "Delfini" RAZBILI komšije za DRUGU pobedu na SP!

Foto: Starsport

SRBIJA - CRNA GORA 14:6 

(4:1, 2:2, 5:3, 3:0)

Vaterpolisti Srbije upisali su drugu ubedljivu pobedu na Svetskom prvenstvu u Dohi. Nakon što je u prvom kolu ubedljivo pobeđen Japan (17:10), sada je pregažena i Crna Gora rezultatom 14:6. Sve je funkcionisalo kao sat u redovima našen nacionalnog tima. Odbrana je bila na izuzetno visokom nivou, te se čini da je Uroš Stevanović "posložio sve kockice" za put do olimpijske vize. Najefikasniji kod nas bio je Dušan Mandić sa četiri pogotka, dok su Crnogorci imali šest različitih strelaca.

Sledeći meč Srbije je na programu za dva dana od 15:30 časova protiv SAD.

TOK MEČA

ČETVRTA ČETVRTINA

"Delfini" su pokazali izuzetan kvalitet i ubedljivo nadigrali protivnika i u ovom delu igre. Vico, Jakšić i Vučinić stavili su tačku na meč pogocima u poslednjoj četvrtini.

 

 

TREĆA ČETVRTINA

Apsolutno je izdominirala naša selekcija i u ovom periodu koji je završen rezultatom 11:6, a koji smo dobili sa 5:3. Dušan Mandić je junak i najefikasniji akter meča do sada sa četiri pogotka, a u ovom delu su pogađali još i Viktor Rašović, Drašović i Ranđelović. Naša reprezentacija je jako blizu druge pobede.

DRUGA ČETVRTINA

U sličnom maniru protekla je i druga četvrtina. Naši vaterpolisti su otišli na pauzu sa tri gola prednosti, vode 6:3. U nastavku su mrežu "ajkula" pogađali još Mandić i Strahinja Rašović. 

PRVA ČETVRTINA

Gotova je prva deonica u kojoj je naša reprezentacija izdominirala i vodi sa 4:1. Sve je funkcionisali u redovima našeg nacionalnog tima - branili smo se sa igračem manje, raspucani su bili Vučinić, Mandić i Rašovići. Na žalost, usledio je primljen pogodak u poslednjem napadu, ali neće to poljuljati izabranike Uroša Stevanovića.

Vaterpolisti Srbije sastaju se sa Crnom Gorom u drugom kolu Grupe C na Svetskom prvenstvu u Dohi.

Posle startne pobede nad Japanom (17:10), "delfine" čeka daleko teži ispit protiv komšija, koje su zahvaljujući boljem izvođenju peteraca na premijeri savladale SAD.

14.50 - Podsetimo se šta su iz tabora Crne Gore izjavili pred ovaj meč:

- Srbija je individualno vrhunska ekipa, ima nekoliko igrača svetske klase, ali mislim da smo mi mlađi, poletniji i spremniji od njih. Mislim i da imamo bolje plivanje i bolju komunikaciju između sebe. Našu prednost bih tražio u timskom duhu i želji. Mislim da imamo realne i dobre šanse - rekao je centar Miroslav Perković.

Njegov saigrač, Dušan Matković, veruje da Crnogorci mogu da iznenade "delfine".

- Imaju nekoliko izuzetnih pojedinaca, a naš cilj je pre svega da njih zaustavimo. Isto tako smatramo da Srbija ne bi trebalo da parira našem ritmu ako sve bude kako treba. Idemo korak po korak - istakao je Matković.

14.48 - Dobar dan i dobrodošli na lajv blog utakmice Srbija - Crna Gora, u okviru C grupe šampionata sveta u prestonici Katara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading