NOVI PORAZ SRBIJE NA EP: Vicešampion sveta potopio "delfine", sledi im borba za sedmo mesto!

Autor: P. Z.

Sport

14.01.2024

16:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grci su bili prejaki za našu reprezentaciju.

NOVI PORAZ SRBIJE NA EP: Vicešampion sveta potopio "delfine", sledi im borba za sedmo mesto!

Foto: Profimedia

Vaterpolo reprezentacija Srbije

Vaterpolo reprezentacija Srbije poražena je od Grčke rezultatom 12:10 (3:5, 4:2, 1:1, 4:2), u utakmici razigravanja za plasman od petog do osmog mesta na Evropskom prvenstvu koje se održava u Hrvtskoj.

Zbog tog neuspeha, "delfini" će igrati meč za sedmo mesto protiv poraženog iz duela Crna Gora - Rumunija, dok će se Grci sa pobednikom te utakmice boriti za petu poziciju.

Republika

Foto: Profimedia

Reprezentativci Srbije na tajm-autu sa selektorom Urošem Stevanovićem

Reprezentacija Srbije je kontrolisala utakmicu tokom prve četvrtine, pošto je tri puta stizala do vođstva (1:0, 2:1, 3:2), a na kraju je ta uvodna deonica i pripala "delfinima" sa 5:3. Izabranici Uroša Stevnovića su bili bolji i tokom većeg dela drugog kvartala, ali je aktuelni vicešampion sveta odigrao odličnu završnicu i na kraju je poluvreme završeno nerešenim rezultatom 7:7.

Treću četvrtinu je obeležila tvrda igra na obe strane, pa su golmani obe selekcije primili tek po jedan gol i uoči poslednjih osam minuta je rezultat bio izjednačen (8:8). Četvrtu deonicu je bolje otvorila Grčka, koja je veoma brzo stigla do tri gola prednosti (11:8). "Delfini" su od tog trenutka jurili rezultat, ali su do kraja uspeli samo da ublaže poraz.

Podsetimo, do same završnice kontinentalnog šampionata stigle su selekcije Španije, Italije, Mađarske i Hrvatske, koje će u nedelju igrati polufinalne utakmice, a u utorak mečeve za zlatnu, odnosno bronzanu medalju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading