BEZ DLAKE NA JEZIKU: Kirjos objasnio zašto je Novak GOAT!

Autor: P. Z.

Sport

14.01.2024

14:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Australijanac ističe da je Đokovića gotovo nemoguće pobediti na tri dobijena seta.

BEZ DLAKE NA JEZIKU: Kirjos objasnio zašto je Novak GOAT!

Foto: Tanjug/AP

Nik Kirjos i Novak Đoković

Najbolji teniser sveta Novak Đoković uspešno je započeo put ka odbrani titule na Australijan openu, pošto je u prvom kolu savladao mladog Hrvata Dina Prižmića.

Međutim, Nole je dosta teže nego što je to iko očekivao došao do pobede protiv totalnog autsajdera. Srbin je slavio tek posle više od četiri sata igre, što je ujedno bio i njegov najduži meč ikada, kada je u pitanju prvo kolo nekog grend slem turnira.

Velike probleme je mladi 18-godišnji Hrvat pravio iskusnom Srbinu, koji je posle meča u superlativu pričao o svom rivalu, dodavši da mu je svašta prolazilo kroz glavu.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković

Ipak, bez obzira na Novakovo mučenje u prvom kolu, australijski teniser Nik Kirjos smatra da malo ko može da zapreti Srbinu u Melburnu.

- Na dva dobijena seta je moguće pobediti Novaka, ali kada se igra na tri on je potpuno druga zver. Videli ste i velikane poput Rodžera Federera, Rafaela Nadala ili Endija Mareja kako se muče protiv Đokovića na grend slemovima. Da li mislim da postoji neko ko može da ga pobedi sada u Melburnu? Da! Karlos Alkaraz, Janik Siner, Danil Medvedev i Aleksander Zverev bi mogli, ali je i za njih to neverovatno teško. Svakako, smatram da je Nole apsolutni favorit - rekao je Kirjos, koji zbog povrede propušta Autralijan open, pa umesto da igra "tezgari" kao komentator "Eurosporta".

Republika

Foto: Tanjug/AP

Nik Kirjos i Novak Đoković

Upitan je hoće li Novaku možda povreda ručnog zgloba predstavljati problem u Melburnu.

- Novak je i prošle godine bio povređen ovde, pa je uzeo titulu. Ne verujem da će problem sa zglobom ove godine biti neki problem za njega. Vidite, svaka prednost protiv bilo kog igrača je odlična, ali Novaku je gotovo nemoguće ući u glavu. Ja sam pomislio da sam u tome uspeo kada sam mu uzeo set na finalu Vimbldona, ali mi je ubrzo pokazao zašto je najveći svih vremena - dodao je Kirjos.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading