POKRADEN POZNATI VODITELJ: Otvorio mejl i ostao BEZ NOVCA, pojeli mu SVE sa računa! PREVARA VEKA

Autor:

Zabava

14.01.2024

16:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naseo na žestoku muvačinu!

POKRADEN POZNATI VODITELJ: Otvorio mejl i ostao BEZ NOVCA, pojeli mu SVE sa računa! PREVARA VEKA

Foto: printscreen

Poznati voditelj Endi Koen nedavno je otkrio da je postao žrtva prevare putem mejla, gde su prevaranti uspeli da mu ukradu novac sa računa. Koen je ispričao kako je nesvesno dao sve potrebne podatke prevarantima, misleći da je u pitanju legitimna poruka od banke. Na sreću, voditelj je u procesu vraćanja ukradenih sredstava, ali celokupno iskustvo ga je duboko potreslo.

Koen je istakao da je neposredno pre nego što je izgubio karticu, dobio mejl koji je mislio da je od njegove banke. U tom mejlu se nalazio link koji ga je odveo na sumnjivu stranicu gde je nenamerno otkrio svoje finansijske podatke, omogućivši prevarantima pristup svom računu. Kasnije je dobio poziv koji ga je upozorio na neobične aktivnosti na računu, što je bio početak njegove borbe sa prevarama.

Republika

Foto: Credit: TODAY / Planet / Profimedia

Endi Koen

Reagujući na svoje iskustvo, Endi je odlučio da podeli savet sa svojim pratiocima. Upozorio ih je da budu oprezni sa mejl adresama koje primaju, posebno ukoliko su sumnjive. Takođe je naglasio da je važno biti oprezan prilikom razgovora o finansijskim informacijama, jer prevaranti mogu biti veoma vešti u svojim prevarantskim tehnikama.

- Pažljivo gledajte mejl adrese, ako vam piše da su od nekud. Ako vas neko nazove i kaže da je iz banke, recite im da ćete ih nazvati nazad. Nazovite broj na poleđini kartice ili idite u banku. Može se dogoditi bilo kome. Ne smatram da sam glup, ali mi se desilo - rekao je Koen.

Republika

Foto: youtube.com/ Watch What Happens Live with Andy Cohen

Endi Koen

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading